3 manieren waarop een pakjesautomaat uw bezoekersaantal doet stijgen

Retailers staan voor een gigantische uitdaging. Het bezoekersaantal in fysieke winkels daalt opmerkelijk. In de US heeft Amazon al actie ondernomen om online shoppers naar hun winkels te leiden door lockers te installeren waarin klanten hun pakjes kunnen laten leveren. Hierdoor steeg het aantal bezoekers met 4% tegenover hun winkels zonder lockers. 50 tot 60% van deze online shoppers doet effectief een extra aankoop. Met deze drie nieuwe services hebt u de ideale traffic generators.

1. Een fantastische collect ervaring die nieuwsgierig maakt

In het huidige click & collect systeem verliest de klant kostbare tijd met aanschuiven om zijn postpakketje in ontvangst te nemen. Met de nieuwe collect ervaring krijg de klant via de app een notificatie en kan de bestelling opgehaald worden. Deze efficiënte beleving maakt klanten nieuwsgiering naar uw offline aanbod. Klanten die tijd gewonnen hebben, willen misschien graag die tijd besteden om rond te kijken in uw winkel.

2. Een klant winnend retourbeleid

Met een slimme pakjesautomaat in uw winkel kunnen online shoppers snel en gemakkelijk hun retourpakketjes van om het even welke webshop terugsturen. Shoppers kleven het gratis retourlabel op het pakket en stoppen het zelf in de box. Aangezien ze nu toch in uw winkel zijn, kan het bezoek gecombineerd worden met verdere aankopen. Een win-winsituatie!

3. Conciërge diensten die volk aantrekken

Combineer uw slimme box met extra services: laat klanten hun pakjes ook verzenden, organiseer een strijk- of droogkuisservice, laat ze hun schoenen herstellen via de box, en meer. Via diensten die uw klanten regelmatig nodig hebben, trekt u hen telkens weer naar uw winkel. Meer diensten. Meer bezoekers. Meer verkoop.

Gerelateerd