Open mobile menu
Blog Over Carrot Cake Closeup

Over worteltaart, Wit-Rusland en studentenwerk bij Bringme

Jobstudenten maken ook deel uit van Bringme. We hebben een vaste kern en ieder jaar gaan ze dagelijks voor ons aan de slag. Sofia Smorscek is één van die vertrouwde gezichten. Ze vertelt ons wat een studentenjob bij Bringme zoal betekent.

Sofia Smorscek klinkt niet echt oer-Vlaams, wat is jouw verhaal?

De naam zegt het al, ik heb inderdaad een buitenlandse vader. Tijdens de 2de Wereldoorlog zijn mijn grootouders vanuit Wit-Rusland naar België gevlucht. Mijn vader heeft mijn moeder hier leren kennen en ik ben in België geboren.

Spreek je zelf ook een mondje Russisch?


Yes! Ik studeer toegepaste taalkunde (Nederlands – Engels – Russisch) in Antwerpen. Ik heb dus wel een streepje voor met een Wit-Russische papa.

Eigenlijk weten we niet zoveel over Wit-Rusland en zijn bewoners. Wat vind je bijvoorbeeld het grootste verschil met Belgen?

Er zijn natuurlijk wel verschillen, de manier van omgaan bijvoorbeeld. Wit-Russen zijn heel gastvrij, vaak zelfs een beetje té. Als ze je iets te eten of te drinken aanbieden bijvoorbeeld, dan blijven ze echt pushen tot wanneer je het aanneemt. Vlamingen vinden dit soms wat opdringerig.

Hoe ben je als jobstudent bij Bringme terechtgekomen?

Ik zag een vacature op de Facebookpagina en ik besloot het te proberen. Dit is mijn eerste échte studentenjob. Ik heb hiervoor wel wat vrijwilligerswerk gedaan bij de Kunstbende en een jeugdfilmfestival. Ondertussen werk ik al een jaar met veel plezier bij Bringme.

Dit is je eerste ervaring op de werkvloer, spannend! Wat doe je juist bij ons?


Ik zit in het Quality Assurance department, waar ik de software test. We bekijken de Bringme App met een frisse blik en halen er de mogelijke foutjes uit. Bugs en crashes moeten we natuurlijk vermijden hè! In het begin was het vooral veel informatie en moest ik het even in de vingers krijgen, maar nu gaat het heel vlotjes.

Met hoeveel andere jobstudenten werk je samen?

We zijn in totaal met 30 à 40 studenten, maar gemiddeld werken we samen met 4 à 8. Dit hangt een beetje af van het project dat er op dat moment op het programma staat.

Zoveel studenten bij elkaar zorgt vast voor een gezellige sfeer, niet?

Absoluut! Wanneer er een nieuwe student begint, zorgen we voor een warm onthaal, zodat hij/zij zich snel op zijn gemak voelt. Ondertussen kent iedereen elkaar en dat maakt het nog leuker om samen te werken. We proberen het soms ook zo te plannen dat we op dezelfde dag komen. Je maakt hier echt vrienden.

Het blijft natuurlijk ook een beetje werken: hoe valt die samenwerking mee met Bringme als werkgever?

Ik vind Bringme een hele goede werkgever: betrouwbaar, flexibel en direct in orde met de nodige contracten.

Een studentenjob bij Bringme, is dat aanrader?

Ik zou het zeker aanraden. Je hebt werkzekerheid, je wordt omringd door leuke mensen en het is ook nog eens leerzaam: je draait mee in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is. Het is waardevolle ervaring en het staat mooi op je cv.

Wat vind je van de Bringme Box?

Ik vind het superhandig. Als er boxen op mijn universiteit in Antwerpen zouden staan, zou ik ze zeker gebruiken. Als je op kot zit is het lastig om pakjes laten leveren, want je bent niet vaak thuis. De box geeft ook wat privacy, je kan er bijvoorbeeld stiekem cadeautjes mee kopen zonder dat ze er thuis iets van merken. Anders moet je wachten tot het weekend om je pakje te bewonderen en weten je ouders al wat er geleverd is.

Iets helemaal anders: cupcakes! Bij de collega's sta je bekend als cupcake-ster, leg eens uit!

Toen ik hier startte, at ik cupcakes als ontbijt in de trein. Vaak waren er nog wat cakejes over als ik aankwam op kantoor. De andere Bringme-studenten hadden dit snel door en vroegen me of ik er extra mee kon nemen. Sindsdien bak ik een bakplaat vol en maak ik er studenten en andere collega's blij mee. Carrot cake is mijn specialiteit, al zeg ik het zelf 

Heb je nog een berichtje voor de collega's?

Merci om van een doodgewone dag altijd een feestje te maken. We slagen erin om alle werkdagen gezellig te maken door de goede sfeer!

Blog Over Carrot Cake

Werken als student bij Bringme?