Le(u)ven

Leuven is hot, dat hoeven we de Leuvenaar al lang niet meer te vertellen. Maar hoe denkt de gemiddelde Antwerpenaar daarover? Of Brusselaar? Of Nederlander? Bij Bringme mogen dan wel enkele doorwinterde Leuvenaars werken, de meesten komen van buiten Leuven – of buiten België. Daarom vroegen we de mening van de Nederlandse geïmmigreerde Eva.

Bringme heeft zijn roots in Leuven en daar zijn onze medewerkers fier op. Maar wat heeft Leuven wat een andere stad – we noemen geen namen – niet heeft? Eva (27), enthousiaste koffiefanaat en content marketeer bij Bringme, woont en werkt inmiddels zo'n drie jaar in Leuven. We wilden wel eens weten: hoe beleeft onze Nederlandse collega de stad aan de Dijle?

Hoe ziet een (werk)dag in Leuven eruit?

's Ochtends wandel ik vanuit de Vaartkom, één van Leuvens up and coming wijken, richting kantoor. In Leuven ben je vanuit vrijwel elke plek binnen een kwartier te voet in het stadscentrum. Ontzettend handig. In de Diestsestraat maak ik mijn eerste stop van de dag.

Ik liet een aantal collega's al via Slack weten dat ik langs MOK – Bringme's lievelingskoffiezaak – zou gaan en kreeg als antwoord: 2 flat whites, 3 caffe lattes en 1 grote filter. Iedere koffiekenner haalt zijn hart op bij deze kleine maar ontzettend fijne koffiebar en -branderij. Met mijn handen vol wandel ik naar kantoor waar ik mijn collega's blij maak met onze eerste (maar zeker niet de laatste) koffie van de dag.

Waar moeten bezoekers zeker eens gaan lunchen?

In de stad van Jeroen Meus is het nooit lang zoeken naar lekker eten. Toegegeven, eigenlijk zijn we bij Bringme een beetje verwend: ons kantoor ligt strategisch op de Bondgenotenlaan. Je weet wel, die straat van 1 kilometer van station tot stadscentrum. In de zijstraten vind je allerlei pareltjes, van winkels tot lunchzaakjes.

Het is dan ook nooit moeilijk om een plek uit te kiezen voor de lunch. Eén van mijn vaste stekjes is Sara's. Deze leuke tent heeft een heel schattig binnentuintje. Hier serveren ze niet alleen heerlijke boterhammen met huisgemaakte pesto en een royale dosis avocado, maar ook een geweldige huisgemaakte ice tea, een verfrissende aanrader!

En wat ná de werkuren?

Ook aan het einde van de werkdag behoudt Leuven haar charme. Vooral op vrijdag wordt er vaak voor gekozen om de stad in te duiken voor een drankje. En waar doe je dat beter dan in Leuven? De studentenstad heeft alleen al op de Oude Markt 33 verschillende cafés. Dit plein wordt niet voor niets 'de langste toog van Europa' genoemd. Keuze genoeg, dus. Onlangs organiseerden we nog een feestje met het hele bedrijf in de Social Club, een leuk zaaltje boven café Barvista.

Ik kijk nu al uit naar de zomer, dan is het feest nog groter met Het Groot Verlof. Heel creatief Leuven pakt zich dan samen om van de stad één groot podium te maken met tal van activiteiten en optredens.

Het lijkt erop dat je als Nederlandse al aardig ingeburgerd bent?

Jazeker, ik ben Leuven-fan! En geef me eens ongelijk, met de creatieve initiatieven, het lekkere eten en ons gezellige kantoor: het is moeilijk om niet verliefd te worden op de stad.