Open mobile menu
Blog Stage Bij Bringme Stagiairs

​Stagiair in hartje Leuven

12 weken lang versterkten Ruben, Sebastien, Viktor en Luïs het Bringme-team in het hartje van Leuven. Elk met een eigen opleiding en achtergrond, maar allemaal evenveel Bringme. Dit is het verhaal van vier ambitieuze stagiairs die meegroeien in een ambitieus bedrijf.

Stage lopen in een jong en innovatief bedrijf in het hartje van Leuven, het kan! Afgelopen 12 weken gingen 4 stagiairs — Ruben, Sebastien, Viktor en Luïs — bij ons aan de slag, elk in een ander departement, maar elk als een volwaardig lid van de Bringme-family. We geven hen graag de kans om hun ervaringen te delen.

Blog Stage Bij Bringme Stagiairs

Hey jongens, ieder van jullie komt hier via een andere weg: een vriendin, een lijst op school, een ander mogelijk stagebedrijf,.. Geweldig om te weten dat er zoveel wegen naar Bringme leiden! Vertel eens, waarom is jullie keuze op Bringme gevallen?

Viktor: Voor mij was de link snel gelegd: mijn vriendin speelt samen in de basketbalploeg met Sandra, HR advisor bij Bringme. Ja ook HR advisors spelen basketbal (lacht). Via haar kwam ik bij Bringme terecht waar ik een eerste kennismaking had met Creatief Directeur Tim Driesen. Een ongelooflijke man, mijn mond viel er zelfs een beetje van open. Niet door zijn uiterlijk uiteraard, want daar zou mijn vriendin niet zo blij mee zijn, maar wel door zijn ideeën, plannen en ervaring. Ik kreeg meteen de goesting om hier aan de slag te gaan!

Ruben: Ik volg Viktor's mening. Op het moment van mijn sollicitatie zat ik ook in de running om stage te lopen bij Medialaan, maar na het gesprek met Tim was ik meteen overtuigd: hier moet ik zijn. Tijdens mijn stage ontdekte ik dat Medialaan een klant is van Bringme, zo was de link nog steeds gelegd.

Een bedrijf als Medialaan aan je voorbij laten gaan om hier stage te komen lopen? We're flattered! Aangezien jullie in verschillende departementen zitten, voeren jullie waarschijnlijk ook verschillende taken uit? Waar houden jullie je zoal mee bezig?

Luïs: Viktor en ik zijn stagiairs op de afdeling Marketing en Communicatie. Wij houden ons voornamelijk bezig met het ondersteunen bij algemene marketingtaken, maar ook met het zelfstandig bedenken van creatieve marketingcampagnes om bijvoorbeeld klanten te activeren of om hen te bedanken. Het leuke is dat dit niet alleen in België is, maar ook in Nederland en zelfs Londen! Verder denken we mee na over leuke social media posts, het benchmarken van social media, het opstellen van direct mailings,… Ik denk dat we wel kunnen stellen dat we een heel brede waaier aan taken hebben. Er is altijd wel iets te doen!

Ruben: Ik zit naast Viktor en Luïs en ben assistent van Sven die Product Manager, en ook mijn stagementor, is. Ik houd mij voornamelijk bezig met de service-kant van het product: welke nieuwe functionaliteiten missen we nog?

Sebastien: Ondanks dat ik student Accountancy Fiscaliteit ben, zit ik bij de Business Developers: een combinatie van sales en customer relations. Een niet alledaagse keuze, I know. (lacht) Mijn voornaamste taken bestaan uit het helpen van de UK-Launcher Michael Smirnov. Smirnov met een v uiteraard, die met de dubbele f is pas voor na de uren (lacht). Ik help hem om de Bringme Box te lanceren in de UK. Hetgeen er voor mij persoonlijk boven uit sprong, was het optimaliseren van de calculator. Een tool waarmee (potentiële) klanten het financiële voordeel dat Bringme hen kan bieden, kunnen berekenen.

Jullie bevinden je nu in de laatste weken van je stage en hebben al heel wat verschillende opdrachten tot een succesvol einde gebracht. Wat is het voornaamste dat jullie al hebben bijgeleerd?

Sebastien: Ik merk op dat ik veel minder bang ben om managers of werknemers met een hoge functie aan te spreken. De manier waarop is wel belangrijk, maar uiteindelijk blijven het gewoon mensen. Doordat ik dagelijks via e-mail en telefoon in contact stond met prospecten en klanten uit Londen is mijn Engels er echt op vooruit gegaan.

Luïs: De aanpak, de manier van denken, de manier van brainstormen, de manier van problemen en opdrachten aankaarten, de manier van werken in het algemeen: het is heel anders dan je in het begin zou denken. Alles mag op een luchtige leuke manier gebeuren, het moet niet altijd superserieus en stijf zijn.

Viktor: In het begin was het een beetje aftasten en zoeken naar hoe we alles moesten aanpakken. De begeleiding en opvolging was supergoed dus we leerden heel snel bij. En zoals Luïs al zei is het hier de perfecte combo van plezier, lachen en tegelijkertijd professioneel zijn. Zalig!

Dat is fijn om te horen! Hangt er echt zo'n leuke sfeer en cultuur binnen Bringme, of zeggen jullie dit alleen om een hoger cijfer op jullie stage te krijgen?


Ruben: (Al lachend) Nee, die sfeer zit gewoon echt goed. Er hangt een heel jonge en open sfeer. Iedereen begroet elkaar, is vriendelijk, bereid om je vragen te beantwoorden en te coachen. Beter kan niet!

Luïs: Inderdaad!

Viktor en Sebastien in koor: En de flexibele uren!

Sebastien: Het is de bedoeling dat je elke dag tussen 7u30 en 9u begint, maar heb je op een bepaalde dag iets gepland en wil je daarom wat later komen of wat vroeger naar huis, dan maakt niemand er een probleem van. Zolang je de nodige uren maar presteert.

Is Bringme een bedrijf waar je jezelf in zou zien werken?

Met 4 in koor: Ja!

Vier jonge kerels met mooie ambities en met de wereld aan hun voeten: dit kan niet anders dan goed komen als je het mij vraagt! De Bringme Box zelf, hebben jullie hem al gebruikt? En zouden jullie hem aanraden in je toekomstige school en/of werkplaats?

Sebastien: Ja, ik heb de Box al een aantal keer gebruikt en zal dit in de toekomst ook zeker blijven doen! Of dit nu binnen Bringme zelf of in mijn volgende school is, het is en blijft een service die ik niet meer kan missen.

Ruben: Ik kreeg in de eerste weken de opdracht om de box te leren kennen, iets te laten leveren en hem eens te gebruiken. Ik ben de Box gewoon verder blijven gebruiken omdat de praktische mogelijkheden geweldig zijn.

Viktor: De Box valt onmiddellijk op. Heel strak, heel modern en heel eenvoudig. Ik raad hem iedereen aan!

Luïs: Mijn bevindingen? 'Is het echt zo gemakkelijk? Wauw!'. Een absolute aanrader dus!

Enough said… Onze jongens kijken terug op een heel leuke en leerzame periode die goed gevuld was met het leren kennen van een heleboel nieuwe mensen, nieuwe indrukken én een nieuw product. Wie weet kruisen onze wegen elkaar nog eens in de toekomst. Misschien als jobstudent, als vaste werknemer, als klant of als zakenpartner van Bringme? Time will tell!

Interesse in een stage bij Bringme?