Open mobile menu
Blog Standing Desk Vrouw

Standing desks: hip of handig?

Zitten is het nieuwe [vul ongezonde gewoonte in]. En dus probeerden we eens iets anders: standing desks. Het is al een tijdje vrij hip om staand te werken, maar werkt het ook? Hype of toekomst? Wij deden de test.

We zijn met zijn allen vaker aan het werk dan thuis. En voor degenen die werken op kantoor betekent dat vooral: zitten. Aan een bureau of in een meeting room. Ja, de zitcultuur is een ding. Én heel ongezond zo blijkt uit diverse rapporten. Allemaal maar gaan staan dan? Of liggen? …Dan maar staan. Bij Bringme gingen we voor standing desks en dat voelt goed. Staan in plaats van zitten is gezonder én je bent actief bezig met een goede houding. Dat is goed voor de werknemer, maar ook voor de werkgever: doordat je staat heb je meer energie, een betere concentratie en daardoor een verhoogde productiviteit. Iedereen blij.

Blog Standing Desks Rechtstaande Vrouw

Standing desks dus.

In eerste instantie gingen we voor een prijzig model: de SmartDesk van Autonomous. Hij werd getest op vrijwel ieder departement, maar al snel begaf de motor het. Diep teleurgesteld moesten we — al zittend — op zoek naar een alternatief. Het werd er eentje van IKEA, heel betaalbaar en ook van de kwaliteit waren we onder de indruk. Dit bleek een blijvertje, automatisch verstelbaar via een simpele druk op de knop en perfect passend bij onze standaardbureaus. Je begrijpt het, inmiddels zijn er meer besteld en onderweg.

In onze zoektocht naar de ideale standing desk, leerden we een aantal dingen. Die tips willen we jullie zeker niet onthouden:

1. Keep it light and clean

Let erop dat je geen al te groot tafelblad kiest, je bureau ligt heel snel vol en al die rommel moet telkens mee omhoog en omlaag.

2. Duur is niet altijd beter

Het model van IKEA beantwoordt aan al onze standing desk needs zonder dat we diep in onze buidel moesten tasten.

3. Size does matter

Hou er rekening mee dat zowel kleine als grotere mensen aan de standing desks moeten kunnen werken. Sommige desks bleken niet hoog genoeg te gaan voor onze boomlange collega's.

4. Opgeruimd staat netjes

Het is (meer dan) handig als er onder je standing desk een net zit waarin je alle snoeren op kunt bergen, zo blijft ook de ruimte onder het bureau opgeruimd.

Ten slotte zijn we ons er zeker van bewust dat standing desks niet dé oplossing zijn voor alles. Daarom wisselen we staan en zitten regelmatig af. En ook al is het aan een standing desk: je staat nog altijd stil. Het is van belang om in beweging te blijven en af en toe een rondje te wandelen. Onze zoektocht naar een gezonde houding op de werkvloer is dus nog niet klaar, we laten het jullie zeker weten zodra we extra tips hebben!

Interesse om bij Bringme aan de slag te gaan?