Open mobile menu
BM residential BLOG Choose Parcel Machine Header

Een slimme pakketbrievenbus voor uw nieuwbouwproject kiezen? 5 must-haves.

Residentieel
Icon readtime
5 min min

De ene pakketbrievenbus is de andere niet. En met talloze varianten op de markt, is het bos door de bomen zien al snel niet meer evident. Hieronder vindt u 5 sleutelelementen om rekening mee te houden bij het kiezen van de ideale pakketbrievenbus voor uw woonproject.

1. Is de pakketbrievenbus veilig en discreet?

Klachten over verloren of gestolen pakjes? Dat is verleden tijd wanneer u kiest voor een pakketoplossing waarbij enkel de geadresseerde toegang heeft tot zijn of haar pakje. Via een ingebouwde scanner leest de koerier pakketten steeds juist in. De sensoren in de compartimenten zorgen ervoor dat enkel de ontvanger een pushnotificatie krijgt.

2. Kan de pakketbrievenbus ook pakjes retourneren?

Naast brieven en pakketjes ontvangen, is het handig als een pakketbrievenbus het ook toelaat om pakjes te verzenden of te retourneren. Bewoners hoeven dan geen talloze ritten meer af te leggen naar het postpunt, het hele pakketverloop gebeurt op één plek. Ook maaltijdboxen of boodschappen laten bewoners gemakkelijk leveren in een pakketbrievenbus.

3. Past de pakketbrievenbus in het design van het gebouw?

De pakketbrievenbus staat meestal in de inkomhal van het gebouw. Het is dus een designelement om grondig over na te denken. Gebruik hem om een statement te maken bij bezoekers en om een echt luxegevoel te creëren. Ledverlichting, een spiegelende wand in de compartimenten, een strak en tijdloos design … creëren een wauw-effect bij iedereen die binnenkomt. Of ga voor een hoogwaardige buitenoplossing.

4. Hoe gebruiksvriendelijk is de pakketbrievenbus?

Voor elke bewoner moet het gebruik van de pakketbrievenbus een plezier zijn. Denk bijvoorbeeld aan rolstoelgebruikers: ook zij willen het touchscreen zelfstandig en eenvoudig kunnen gebruiken. Daarnaast moeten er voldoende opties zijn om de vakken van de box te openen. Voorbeelden zijn een QR-code, een mobiele app of een digitale toegangscontrole: da’s een slimme sleutel die alle deuren met een snelle swipe opent, ook die van de pakketbox. Check tenslotte ook hoe de brievenbus wordt bediend, want dat zal in het dagelijks gebruik de doorslag geven: werkt hij met een smartphone app? Stuurt deze pushnotificaties van zodra er een pakje is geleverd? Dat is namelijk extra handig voor de bewoners, omdat ze nooit meer nodeloos naar de brievenbus lopen.

5. Vormt de pakketbrievenbus een geheel met andere comfortverhogende services voor bewoners?

Let bij het kiezen van een pakketbrievenbus erop dat die écht het comfort van uw bewoners verhoogt en alle comfortservices integreert. Denk bijvoorbeeld aan een slimme bel die koeriers en bezoekers veilig binnenlaat, ook als de bewoners er niet zijn, een videocom en een digitale toegangscontrole die één sleutel voor alle deuren voorziet, de lift oproept én toegang geeft tot de pakketbox. Door al deze services te integreren in een all-in-one-systeem, verhoogt u niet alleen het wooncomfort van de bewoners, maar reduceren ook uw bouwkosten als projectontwikkelaar. En dat is altijd mooi meegenomen …

Ontdek Bringme's digitale conciërge