Waarom ontwikkelaars massaal overschakelen naar een digitale conciërge in nieuwbouw­projecten

De eerste digitale conciërge werd 4 jaar geleden geïntroduceerd, maar er is nu een duidelijk waarneembare trend dat zowel kleine als grote vastgoedontwikkelaars deze standaard opnemen in hun woonprojecten. Na een rondvraag bij vastgoedontwikkelaars blijken dit de onderliggende redenen te zijn waarom de digitale conciërge zo belangrijk is geworden.

Cashflow is King

De vastgoedmarkt is aantrekkelijk voor investeerders en kopers, maar door het enorme aanbod in de markt is zich differentiëren van de concurrentie belangrijker dan ooit om de ‘sales velocity’ te verhogen. Door de plaatsing van een digitale conciërge die bijkomende diensten aanbiedt, zoals een pakjesservice wordt hun appartement aantrekkelijker en dus ook sneller verkocht.

Bouwkosten drukken door een alles-in-één-oplossing

Met een digitale conciërge die de toegangscontrole, aparte brievenbussen, pakketvakken, het bellentableau, en meer in een alles-in-één-oplossing integreert, drukken ontwikkelaars de kosten door het elimineren van het tijdsintensieve projectmanagement van verschillende onderaannemers. Bovendien zijn niet alleen de vele meters dure bekabeling overbodig, gezien alles zich in de Cloud bevindt, maar ook een vast toestel zoals een intercom wordt niet meer geplaatst doordat alles rechtstreeks op de smartphone terecht komt.

Investeerders overtuigen met vernieuwende technologieën

Vastgoedinvesteerders zijn een interessant publiek omdat ze vaak al in de beginfase van een bouwproject tot aankoop overgaan en zo ontwikkelaars helpen om de vereiste ‘30%’ voorverkoop te behalen. Deze beleggers hebben echter hun eigen criteria, waarmee ze de concurrentie willen aangaan met andere verhuurders. De digitale conciërge met zijn geïntegreerde smart security kan immers een doorslaggevend argument zijn voor (internationale) huurders.

Kopers verleiden met ‘waar voor hun geld’

De meeste appartementen in de markt hebben veelal een vergelijkbare uitrusting. Het aanbieden van een digitale conciërge creëert niet alleen een vooruitstrevende perceptie van het woongebouw dat ook op lange termijn in goede staat blijft, maar ook het gevoel dat ze meer ‘value for money’ krijgen: bijkomend comfort zonder extra kosten.

Hogere verkoopprijzen zonder meerkost

Hoe hoger het wooncomfort, hoe hoger de verkoopprijs van het appartement. De digitale conciërge heeft geen meerkost en is efficiënter dan een inwonende. 24/7 beschikbaar om pakjes aan te nemen, bezoekers rechtstreeks met de smartphone van de bewoner te verbinden en het gebouw dag en nacht te bewaken.

Gerelateerd