Open mobile menu
S Case office Multi tenant Telephone House Londen
Vorige

Hoe Bringme bijdraagt aan de veiligheid in Londense kantoor­gebouwen

Volgende

Veiligheid is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag. Vooral in grote steden staat het bovenaan de prioriteitenlijst. Het is een doorlopende zoektocht naar de meest veilige manier om gebouwen te beheren en procedures worden voortdurend bijgeschaafd. We spraken met een ervaren building manager uit London over de uitdagingen die het beheer van een ‘multi-tenant building’ op gebied van veiligheid met zich meebrengt en hoe technologie hierbij kan helpen.

Dat deze wereld niet altijd een veilige plek is, hebben we de laatste jaren helaas te vaak moeten vaststellen. Voor veel grote steden is veiligheid dan ook meer dan ooit een prioriteit. Zo ook in Londen, waar na de aanslagen in 2005 de veiligheidsmaatregelen op werden geschroefd tot ongeziene hoogtes. Iedereen is doorlopend op zoek naar manieren om gebouwen zo veilig mogelijk te maken en te houden. Eén van die manieren is door over te stappen op een gecentraliseerde en gecontroleerde pakketverwerking. We spraken in Londen met Bevan Vollenhoven, building manager van Telephone House, over hoe zijn keuze voor Bringme in dit plaatje past.

Case office Londen Skyline

“We hebben een lange weg afgelegd om te staan waar we nu staan". Bevan windt er geen doekjes om: security in London is een echte headscratcher. Building managers zoals hij hebben er een dagtaak aan. “Het gevoel heerst dat er tegenwoordig geen specifieke targets meer zijn voor aanslagen, maar dat de gebouwen met de zwakste security eruit gepikt worden. Iedereen is er dus constant mee bezig om maar niet de zwakste schakel te zijn." Telephone House ligt in het bruisende Oost-Londen, waar grote gebouwen als paddenstoelen uit de grond schieten. “In dit gebouw zitten zeven zeer uiteenlopende bedrijven, een hele uitdaging als het op veiligheidsvoorschriften aankomt." Zeven bedrijven die stuk voor stuk op Bevan rekenen als het om veiligheid gaat.

“Onze veiligheidsvoorschriften zijn bijzonder streng, we doorlopen trainingen en zijn continue bezig met het verbeteren en aanscherpen van onze procedures."

Tot voor kort was er geen oplossing voor de post- en pakketverwerking en dat zat Bevan dwars. “Iedereen wandelde gewoon binnen, dat was de eerste verandering die ik invoerde toen ik hier begon." Vanaf dat moment moest iedereen met een levering zich melden bij de receptie om gegevens over de levering, bedrijfsinformatie en hun nummerplaat door te geven. Toch was Bevan niet tevreden met de oplossing. “Heel fijn natuurlijk, om te weten voor wie er geleverd wordt, maar uiteindelijk had je nog altijd geen controle als iemand eenmaal binnen was." Bringme reikte de oplossing aan. De Bringme Box werd geïnstalleerd in de kelder: “zo is de box gemakkelijk bereikbaar en koeriers hoeven niet meer op verschillende verdiepingen te zijn om hun leveringen te kunnen doen bij de bedrijven. Omdat er geen ongecontroleerde pakketjes meer binnenkomen, wordt alles voor ons een stuk overzichtelijker."

Case Office Box Multi Tenant Telephone House elevator

Hoofdtaak van de Bringme Box is de grote stroom pakketjes te centraliseren en het voor iedereen wat makkelijker te maken: gebouwbeheerders, de bedrijven in het gebouw, maar zeker ook de koeriersdiensten. “We hadden geen overzicht van wat er allemaal binnenkwam op een dag. Nu weten we precies wie wat komt leveren en waar het naartoe gaat." En dat die stroom enorm is, bleek toen de werknemers aan de receptie per dag ineens twee à drie uur minder kwijt waren met het verwerken van pakketjes. Sommige bedrijven hebben hun eigen postkamer, maar kiezen er toch voor om bestellingen via de Bringme Box aan te nemen. “Dat vinden ze veiliger. De pakketjes zitten in de box en gaan nergens naartoe. In de postkamer is er altijd de kans dat iets zoekraakt."

“Met wat er in de wereld gaande is, blijven we zoeken naar manieren om alles zo goed mogelijk te kunnen overzien en zo de veiligheid te kunnen garanderen." Voor Bevan en zijn collega's is het werk dus nooit gedaan, maar de stap naar veilig leveren heeft Telephone House samen met Bringme al wel gezet. Fijn dat we hiertoe kunnen bijdragen bij Telephone House en andere bedrijven en residentiële gebouwen in Londen. Safety first!

Meer weten over de Bringme Box?