Een slimme pakketbrievenbus voor uw nieuwbouwproject kiezen? 5 must-haves.

De ene pakketbrievenbus is de andere niet. Met talloze varianten op de markt, is het bos door de bomen zien al snel niet meer evident. Hieronder vindt u 5 sleutelelementen om rekening mee te houden bij het kiezen van de ideale pakketbrievenbus voor uw woonproject.

1. Is de pakketbrievenbus veilig en discreet?

Klachten over verloren of gestolen pakjes? Dat is verleden tijd wanneer u kiest voor een pakketoplossing waarbij enkel de geadresseerde toegang heeft tot zijn of haar pakje. Via een ingebouwde scanner leest de koerier pakketten steeds juist in. De sensoren in de compartimenten zorgen ervoor dat enkel de bestemmeling een pushnotificatie krijgt.

2. Kan de pakketbrievenbus ook pakjes retourneren?

Naast brieven en pakketjes ontvangen, is het handig als een pakketbrievenbus ook toelaat pakjes te verzenden of te retourneren. Bewoners hoeven dan geen talloze ritten naar het postpunt meer af te leggen en het hele pakketverloop gebeurt op één plek. Ook maaltijdboxen of boodschappen laten bewoners gemakkelijk leveren in een pakketbrievenbus.

3. Past de pakketbrievenbus in het design van het gebouw?

De pakketbrievenbus staat meestal in de inkomhal van het gebouw. Het is dus een designelement om grondig over na te denken. Gebruik hem om een statement te maken voor bezoekers en om een echt luxegevoel te creëren. Voorbeelden van luxe-elementen zijn ledverlichting, een spiegelende wand in de compartimenten, een strak en tijdloos design … Of ga voor de hoogwaardige buitenoplossing.

4. Hoe gebruiksvriendelijk is de pakketbrievenbus?

Voor elke bewoner moet het gebruik van de pakketbrievenbus een plezier zijn. Denk bijvoorbeeld aan rolstoelgebruikers: ook zij willen het touchscreen zelfstandig en eenvoudig kunnen gebruiken. Daarnaast moeten er voldoende opties zijn om de vakken van een box te openen: een QR-code; een mobiele app; of een digitale toegangscontrole, dat is een slimme sleutel die alle deuren - ook die van de pakketbox - met een snelle swipe opent. Bekijk tenslotte ook hoe de brievenbus wordt bediend, want dat zal in het dagelijks gebruik de doorslag geven: werkt hij met een smartphone app? Stuurt die pushnotificaties van zodra er een pakje is geleverd? Dat laatste is extra handig voor bewoners, omdat ze dan nooit meer onnodig naar de brievenbus lopen.

5. Vormt de pakketbrievenbus één geheel met andere comfortverhogende services voor bewoners?

Let er bij het kiezen van een pakketbrievenbus op dat het product het comfort van uw bewoners verhoogt en alle comfortservices integreert. Denk bijvoorbeeld aan een slimme bel die koeriers en bezoekers veilig binnenlaat, ook als de bewoners er niet zijn; een videocom en een digitale toegangscontrole die één sleutel voor alle deuren voorziet, de lift oproept én toegang geeft tot de pakketbox. Door al deze services te integreren in een all-in-one-systeem, verhoogt u niet alleen het wooncomfort van de bewoners, maar reduceert u ook uw bouwkosten als projectontwikkelaar. En dat is altijd mooi meegenomen …

Gerelateerd