De slimme pakket­brieven­bus: minder pakketjes in de hal, minder chaos en kosten

Steeds meer mensen kopen online. Het aantal pakjes dat elke dag geleverd wordt, schiet de hoogte in. In 2021 ontving een gezin in België gemiddeld 2,5 pakjes per maand (Bringme Delivery Index). In een groot appartementsgebouw leidt dat wel eens tot een rommelige stapel wachtende pakketjes in de hal. Het frustreert bewoners ook dat ze thuis moeten blijven om hun pakjes te ontvangen, zodat een achtergelaten pakje niet verloren gaat of gestolen wordt.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing. Steeds meer gebouwbeheerders kiezen voor een slimme pakketbrievenbus. Zo'n brievenbus voor pakjes is meteen klaar voor gebruik: enkel nog inpluggen en de app installeren. Zoekt u een volledige digitale conciërge die ook zorgt voor een veilige toegang voor bewoners, bezoekers en technische diensten? Dan kan de pakjesautomaat eenvoudig aangevuld worden met een slimme bel met toegangscontrole. Snel, effectief en comfortabel voor zowel de bewoners als ook voor de gebouwbeheerder.

Een slimme pakketbrievenbus: makkelijk voor iedereen

Een slimme pakketbrievenbus is speciaal ontworpen om supersimpel te gebruiken. Ideaal voor pakjesbezorgers die snel en efficiënt willen werken en voor bewoners die hun pakketjes zonder zorgen willen ontvangen, ook als ze niet thuis zijn. Bovendien komt de gebouwbeheerder zijn verantwoordelijkheden na en vermijdt hij klachten over privacy en gestolen pakjes.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig:

  • De slimme pakketbrievenbus lijkt net een computer met verschillende vakken. Alles plug-and-play, de gebruiker hoeft alleen de app te downloaden.
  • Een koerier legt een pakje in een vrij vak, sluit de deur en krijgt een afleverbewijs. De geadresseerde ontvangt een notificatie op zijn smartphone.
  • Aan de slimme pakketbrievenbus scant de gebruiker de persoonlijke code uit de app. De box opent en het pakket belandt in de juiste handen.

Meer dan alleen pakjes

Een slimme automaat kan worden gebruikt door pakjesbezorgers, maar natuurlijk ook om iets door te geven aan herstellers, collega’s, vrienden en familie of Airbnb-gasten. Altijd op een volledig beveiligde manier, want loopt er iets mis, dan is dat gemakkelijk te controleren: de app houdt alles bij, ook wie een pakketje ophaalde.

Een slimme pakketbrievenbus als extra service

Bewoners hoeven niet thuis te blijven voor de levering van een pakje. De slimme pakketbrievenbus stuurt een bericht wanneer het pakket in de afgesloten pakjesbox is bezorgd. Daar ligt het veilig opgeborgen tot de ontvanger tijd heeft om het op te halen. Een simpele scan van een QR-code op de smartphone of de sleutel en het deurtje gaat open. Vergeet iemand een pakje op te halen? Dan stuurt de app handige reminders.

Passend bij uw plicht als syndicus

Wanneer een pakket wordt afgeleverd en de geadresseerde is er niet, wordt de ontvangst de verantwoordelijkheid van de beheerder of conciërge. Zelfs wanneer het pakje is achtergelaten aan de ingang. Waarom? Omdat op de pakjeslabels namen, telefoonnummers of beschrijvingen van de inhoud kunnen staan. De gebouwbeheerder moet die informatie beschermen tegen nieuwsgierige blikken en er voor zorgen dat pakjes niet gestolen worden, verloren gaan of per ongeluk meegenomen worden door de verkeerde bewoner.

Privacy gegarandeerd

Daarom werd de slimme pakketbrievenbus bedacht, volledig volgens de vereisten van de GDPR-privacyregels. U hoeft zelf niets meer te doen, alles loopt automatisch, ook de verzending van herinneringen zodat een pakje snel wordt opgehaald en de capaciteit van de automaat ten volle wordt benut. Voor u als gebouwbeheerder betekent dat minder stress en minder kosten. En extra tijd voor uw andere taken en gebouwen.

Breid uit tot een digitale conciërge

De slimme pakketbrievenbus is een van de mogelijkheden om u het leven makkelijker te maken. Hij maakt deel uit van een groter ecosysteem. Hij is eenvoudig uit te breiden met een slimme bel en digitale toegangscontrole voor het gebouw, tot een echte digitale conciërge. Handig voor eigenaars die verhuren voor korte verblijven, want zo zijn ze zeker van optimale beveiliging, meer gebruiksgemak en minder kosten. Of stel bijvoorbeeld een tijdslot in waarbinnen een sleutel werkt. Is een sleutel verloren of gestolen? Dan kan die met een simpele klik verwijderd worden uit het systeem. Nog een mogelijkheid: leg reservesleutels klaar in de slimme pakketbrievenbus. Altijd meteen een oplossing bij een verloren of gestolen sleutel.

Een slimme pakketbrievenbus voor uw gebouw?

Bringme is expert in de automatisatie van inkomhallen. We bieden verschillende oplossingen aan, of u nu een slimme pakketbrievenbus of een complete digitale conciërge zoekt.


Gerelateerd