Waarom een slimme deurbel een must is voor woon­complexen

In vele appartementsgebouwen zit nog een klassieke deurbel die niet meer beantwoordt aan het hedendaags wooncomfort. Ben je niet thuis, dan weet je niet wie er voor je deur staat. Je pakjes komen bij de buren terecht. De deur vanop afstand openen gaat niet. En de veiligheid komt onder druk te staan. Daarom kiezen eigenaars van appartementen voor een slimme deurbel.

We zetten de voordelen even op een rijtje.

De bezoeker rechtstreeks op je smartphone

De nieuwste generatie van bellentableaus verbindt de bezoeker rechtstreeks met de smartphone van de bewoner. Bewoners zijn immers steeds vaker onderweg en verlangen om overal bereikbaar te zijn, ook tijdens hun uitje aan zee of vakantie in het buitenland.

Veilige toegang voor koeriers

Met een pakketautomaat die over een aparte koeriersbel beschikt, krijgen koeriers de instructie om de naam van de ontvanger te selecteren op het touchscreen, zodat deze vanop zijn smartphone te allen tijde de voordeur kan openen. De bel legt elke koerier vast op camera en bewaart de beelden 14 dagen voor raadpleging. Indien de entree over een pakketautomaat beschikt, krijgt de koerier instructies om zijn pakje rechtstreeks in de automaat af te leveren.

Snelle toegang voor bewoners

Bewoners kunnen de voordeur van het gebouw openen met een eenvoudige swipe van hun bewonersbadge aan de deurbel. Sleutel vergeten is ook geen probleem meer. Dan open je gewoon de deur met je smartphone.

Ook voor hardhorende of minder mobiele bewoners

Een ander voordeel ten opzichte van de klassieke deurbel is dat wanneer het belsignaal op de smartphone komt, je ook kan kiezen voor een trilsignaal. Dit is handig voor bewoners die hardhorend of doof zijn, bijvoorbeeld in een service flat. Voor mensen die minder mobiel zijn, is het ook gemakkelijk dat ze via hun smartphone vanuit hun zetel kunnen communiceren en de voordeur openen voor zorgverstrekkers of hulpverleners.

De lift oproepen

Het wachten op de lift is een veelvoorkomende frustratie van bewoners. Een slimme deurbel roept de lift op voor de bewoner van zodra deze het gebouw betreedt. Op die manier wacht de lift op de bewoner, in plaats van de bewoner op de lift. Ook je bezoek wordt gastvrij onthaald.

Gerelateerd