De klanten van Van den Boer Concept voelen zich veilig met de digitale conciërge

Bij de Limburgse Projectontwikkelaar Van den Boer Concept regelen ze alles tot in de puntjes voor hun klanten, van de aankoop tot de oplevering van de instapklare woning. En voortaan maakt ook een digitale conciërge deel uit van deze totaalservice. Omdat het concept voor extra comfort en veiligheid zorgt en klanten – ook op leeftijd – er reikhalzend naar uitkijken. ‘Het lost een aantal actuele problemen op,’ zegt Filip Remans, één van de vier partners. ‘We zien het echt als een extra verkoopargument.’

‘De service die we leveren valt in de smaak’, zegt Filip Remans, één van de 4 partners. ‘Onze klanten weten dat ze op de eerste plaats komen. En in de toekomst zal Bringme ook meer en meer deel gaan uitmaken van onze totaalservice. Voor ons een hele logische stap in onze dienstverlening.’


Ook oudere klanten kopen online

“We hebben verschillende werven lopen, zoals residentie Jolly in Neerpelt, met 34 appartementen en 3 inkomhallen. Daar installeren we 3 digitale conciërges,” zegt Filip Remans. “Omdat ons cliënteel hoofdzakelijk uit 65-plussers bestaat, waren we eerst wat twijfelachtig. Hoe zouden de mensen reageren op zo’n nieuw concept? Maar zodra ik uitleg hoe het werkt, moet ik zeggen dat het supergoed wordt onthaald.”

Een esthetische en veilige inkomruimte

“De inkomlobbies van de meeste residenties waren in het verleden vrij saai en monotoon – dat vind ik persoonlijk toch,” vertelt Remans. “Dankzij de digitale conciërge wordt dat nu een mooi aangeklede ruimte, die bovendien ook wordt gemonitord. Ook dat valt in de smaak van het cliënteel. Zeker de dames voelen zich niet altijd op hun gemak. Zij vinden het fijn dat er camerabewaking is en zeker dat ze op hun smartphone in real time kunnen zien wie er voor de deur staat.

Een oplossing voor het pakjesprobleem

“Hier in ons kantoor komen dagelijks pakjes toe. Dat is nu overal zo, ook in appartementen,” legt Remans uit. “Alles gebeurt nu online, het wantrouwen van vroeger is weg. En dan is er niks zo vervelend als wanneer koeriers een briefje achterlaten als er niemand aanwezig is, en dat je dan later je pakje moet gaan afhalen bij de post of de krantenwinkel. De digitale conciërge van Bringme biedt hier een oplossing voor, en onze cliënten krijgen ook een melding wanneer hun pakje of een brief is geleverd. Dat gebruiksgemak stellen ze echt op prijs. En omdat het online gebeuren alleen maar zal blijven stijgen, is dat echt een positieve wending.”

Ook in kantooromgeving

Van den Boer Concept is niet alleen actief op de residentiële markt, maar zet ook industriële projecten neer. Ook daar zijn ze van plan om te gaan werken met een virtuele receptionist. “In bedrijven en bedrijvencentra is het toch vaak zo dat klanten of bezoekers niet meteen weten waar ze naartoe moeten. Ook dat is opgelost met dit systeem. We willen het in kantooromgevingen gebruiken om dezelfde redenen: voor de uitstraling, het gebruiksgemak en de veiligheid. Ik denk dat het voor klanten en bezoekers echt een heel makkelijke tool is.”

Extra verkoopargument

Moet een bedrijf als Van den Boer, dat zoveel klanten binnenhaalt via ‘ons kent ons’, ook nog aan marketing doen? “Zeker wel,” zegt Filip. “Net als iedereen zijn we actief op sociale media. En als projectontwikkelaar houden we ook van goede werfcommunicatie: werven zijn ideale plaatsen om spandoeken te hangen. En ja, we communiceren ook over Bringme! Zeker omdat het Bringme concept nieuw is, vinden we het belangrijk om het op te nemen in onze lastenboeken, want het kan een extra argument zijn om voor ons te kiezen."

Wat een belevenis!

‘Belevenis’ is tegenwoordig niet alleen een mode-, maar bijna een toverwoord. Zo klinkt het toch als Filip Remans erover praat. “Het woord belevenis is tegenwoordig overal,” zegt hij enthousiast. “Ik krijg er kippenvel van. En Bringme, dat is ook een belevenis voor de klanten. Een beetje zoals wanneer je een auto koopt met opties. Dan kijk je daarnaar uit, je vraagt je af hoe het zal werken. En je kijkt uit naar wanneer het zover zal zijn. Ja, in mijn ogen is het Bringme verhaal een echte belevenis …”

Gerelateerd