Topdesign en -service in Antwerp Tower met Bringme

Steven Vanderghote, senior project engineer bij Matexi, is verantwoordelijk voor de realisatie van het grootste residentiële gebouw in Antwerpen: de Antwerp Tower. Nog voor de start van het ontwerp door de architect Wiel Arets en de renovatie door CIT Blaton, dook er een prangende vraag op: hoe pakketten veilig ontvangen en materiaal efficiënt uitlenen in een prestigieus gebouw van maar liefst 26 verdiepingen? Zo’n wolkenkrabber smeekt om een flexibele en veilige oplossing. Eén die qua design een harmonieus geheel kan vormen met de rest van het gebouw. Ontdek waarom Matexi koos voor Bringme als stijlvolle, efficiënte en veilige pakketopplossing.

Waarom Matexi (opnieuw) voor Bringme koos:

  • Triple award winning design.
  • Veilig en gebruiksvriendelijk voor elk profiel.
  • Digitale conciërge-service voor het uitwisselen van sleutel en andere spullen met en tussen bewoners en voor het ophalen van leveringen.
  • Beheer en hulp van op afstand met Bringme’s Control Room en Help Center.

Bringme matcht de prestigieuze look en feel van Antwerp Tower

Al vanaf het begin van de renovatieplannen van Antwerp Tower ging Matexi op zoek naar een oplossing die niet enkel gebruiksvriendelijk was, maar ook fraai zou ogen. Architect Wiel Arets focuste in zijn ontwerp op een exclusieve afwerking en een geavanceerde technologie. Zo kwam Bringme in het vizier. Opnieuw, want ook in andere projecten van Matexi staan er al Bringme-producten te pronken. “De architect werkte de plannen zo uit dat de Bringme Box volledig met de stijl van het onthaal matchte en als een echt designelement onderdeel kon uitmaken van de ruimte,” vertelt Steven.

Qua design, qua look en feel moest de oplossing zeker passen bij het gebouw."

Topservice voor elke bewoner: gemak boven alles

Het gebruiksgemak was voor Matexi doorslaggevend om voor Bringme te kiezen. Koeriers en leveranciers kunnen eenvoudig leveren in de Bringme Box. Door simpelweg het pakketlabel te scannen op het touchscreen, tekent de Box automatisch af en ontvangt de koerier een leveringsbewijs.

Bewoners krijgen automatisch een melding wanneer er een levering klaarligt. En ook het uitlenen van materiaal, bijvoorbeeld sleutels of contracten, verloopt vlotjes via de Box. De gebouwbeheerder kan bovendien de gebruikerslijst makkelijk aanpassen bij een nieuwe bewoner en steeds controleren of en hoe lang iets in de Box zit.

Het is een groot gebouw met verschillende gebruikers, we moesten dus kijken naar gebruiksvriendelijkheid voor alle profielen.”

Geen zorgen voor kopers achteraf

Bringme heeft een intern Help Center waar bewoners en gebouwbeheerders terecht kunnen met vragen. Indien er (technische) defecten zijn, worden deze van op afstand opgelost door het Control Room Team dat negentig procent van de (potentiële) problemen perfect kan oplossen zonder on site te moeten komen. Matexi kan het project zorgeloos uit handen geven, wetende dat de gebouwbeheerder en de bewoners steeds bij Bringme terecht kunnen. “Als buurtontwikkelaar is het voor ons belangrijk dat het systeem goed werkt en dat we zo weinig mogelijk klachten krijgen. En ik kan vandaag toch wel zeggen dat dat gelukt is,” vertelt Steven.

Gerelateerd