Voormalige post wordt woon­complex met digitale conciërge

Het oude postkantoor in centrum Dilbeek stond al leeg sinds 2013 toen het van de sloop werd gered door projectontwikkelaar Bato. Deze herbestemde het gebouw naar een karaktervol woonproject, boordevol technologie en conform de BENOveren norm.

De slimme entree als collectieve ontmoetingsplaats

Het project dat Den Baron gedoopt werd, telt 3 woningen, 7 appartementen en 1 handelsruimte met individuele garages en autostaanplaatsen. Er komt ook een collectieve ontmoetingsruimte in de entree waar bewoners onderling een overleg kunnen plannen en bezoekers kort te woord staan. Deze ruimte zal eigentijds worden ingericht met onder andere het tijdloze design van Bringme Residential, ook wel de digitale conciërge genoemd, waardoor de bewoners beschikken over een digitale private brievenbus, gemeenschappelijke pakketbussen en een slimme deurbel die koeriers en leveranciers toelaat altijd af te leveren, ook bij afwezigheid.

Project Manager Tom Spapens legt uit: “Den Baron wordt een uniek project waar de klanten op de eerste plaats komen. Wij denken graag innovatief mee naar de woonbehoeften van morgen. Ons eigen kantoor is tevens gevestigd op een woonerf en het viel ons op hoeveel pakjesdiensten dagelijks komen aanbellen omdat de bewoners niet thuis zijn. Bewoners geraken hierdoor gefrustreerd, verliezen veel tijd en soms geraakt er zelfs een pakje kwijt. Dat willen we oplossen met de all-in-one oplossing van Bringme.”

“Wat we ook belangrijk vinden is dat met de Bringme Bell bezoekers rechtstreeks op de smartphone van de bewoners terecht komen. Erg handig want de bewoner van vandaag is nu eenmaal vaak weg. Het comfort van de bewoners van Den Baron staat voor ons echt centraal,” voegt Spapens toe.

Bouwen volgens de BENOveren norm

BENOveren wordt vanaf 2021 de nieuwe standaard in Vlaanderen, maar Bato vindt het vanuit zijn duurzaamheid ambities belangrijk om deze nu al toe te passen.

“De buitenschil van het gebouw, het aluminium buitenschrijnwerk, de glazen en de profielen zorgen voor een sterke isolatiemantel. Elk appartement wordt uitgerust met privatieve zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat het jaarlijks energieverbruik tot een minimum beperkt wordt en de klant kan genieten van een fiscaal voordeel,” zegt Spapens.

Voor Bato’s overtuiging dat we moeten bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering speelt Bringme ook een belangrijke rol. Doordat koeriers geen tweede of derde keer moeten langs komen en het afleveren van een pakketje gecombineerd wordt met het meenemen van retours van online miskopen, wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en zorgen we voor een betere en leefbare omgeving.

Als alles volgens plan loopt, levert Bato project Den Baron op in de zomer van 2020.

De oplossing

Met Bringme bouwt Bato een entree met digitale conciërge die:

  • Zorgt voor extra veiligheid door een slimme deurbel
  • De bewoner voor bezoekers altijd bereikbaar maakt op de smartphone
  • 24/7 pakketten en leveringen aanneemt voor de bewoners
  • De CO2-uitstoot en de files vermindert


Hoe commercialiseren projectontwikkelaars Bringme?

Bekijk hoe andere projectontwikkelaars Bringme presenteren in hun aanbod:

Gerelateerd