Jouw bedrijf kan in 2020 niet meer zonder Bringme Box

2019 is voorbij. En we zullen er niet omheen draaien, het was een opwindend jaar voor Bringme. Tijdens de feestdagen hadden maar liefst 1000 bedrijven toegang tot een Bringme Box. In dit stuk blikt CEO Jo Vandebergh terug op waarom bedrijven massaal overstag gaan en kijkt hij vooruit naar waarom geen enkel bedrijf in 2020 nog een excuus heeft om het niet te doen.

In het afgelopen jaar is het aantal bedrijven dat over een Bringme Box beschikt exponentieel gestegen. Tijdens de feestdagen hadden maar liefst 1000 bedrijven toegang tot een Bringme Box. In dit stuk blik ik kort terug op waarom bedrijven massaal overstag gaan en kijk ik vooruit naar waarom geen enkel bedrijf in 2020 nog een excuus heeft om het niet te doen.

1. Je kan e-commerce niet tegenhouden, of je nu wil of niet

Zelfs waar het verboden is, glippen privépakketjes ongemerkt tussen de mazen van het net, vermomd als zakelijke pakketjes. En als verbieden geen zin heeft en gedogen hetzelfde is als toelaten, kan je maar beter een actief pakketjesbeleid voeren. Dit is meteen de hoofdreden waarom bedrijven voor Bringme kiezen. Vier op de tien Belgen geeft aan vaak online te bestellen en het grote voordeel van een actief pakketjesbeleid is dat zakelijke leveringen strikt gescheiden kunnen worden van privéleveringen

2. Gelukkige werknemers zijn betere werknemers

Het is geen geheim dat tevreden werknemers beter presteren. Hen de mogelijkheid geven pakketjes gewoon op het werk te laten leveren, neemt behoorlijk wat stress en frustraties weg. Maar liefst zes op tien vindt het zelfs heel normaal dat je je online bestelling op het werk mag laten leveren. Niet vroeger vertrekken en de spits trotseren om voor sluitingstijd naar de post te gaan. Niet meer van thuis uit werken, alleen om op een koerier te wachten die toch altijd op het moment komt dat je nét 5 minuutjes weg bent. En niet 's avonds gegeneerd bij de buren moeten aanbellen voor je pakketje. Je zou als werknemer van minder blij worden.

3. Je concurrent heeft er al eentje

De tijd dat mensen eeuwige trouw zwoeren aan hun werkgever ligt voorgoed achter ons. Vandaag moet je die trouw verdienen, elke dag opnieuw. Je concurrent doet dat al en — maak je geen illusies — daar wordt over gepraat op familiefeesten en nieuwjaarsrecepties. Niemand verandert van job voor een Bringme Box, maar of je zo'n service aanbiedt zegt veel over het soort bedrijf dat je bent en of talentvolle mensen bij jou of bij je concurrent willen werken.

4. Elk gebouw heeft een logistiek centrum nodig

Ik wil niet te technisch worden, maar een gebouw zonder eigen (mini) logistiek centrum is echt niet meer van deze tijd. Koeriers en leveranciers leveren alles op één plaats, voor wie of voor welke afdeling het ook bedoeld is. En dan heb ik het nog niet gehad over de interne logistiek: materiaal dat uitgewisseld wordt tussen verschillende afdelingen, IT die een herstelde computer wil leveren aan iemand die vaak onderweg is, een startpakket voor een nieuwe medewerker, enz. De Bringme Box maakt al deze transacties makkelijker, veiliger en minder arbeidsintensief. 2020 is het jaar waarin de Bringme Box een basisbehoefte wordt, zoals bijvoorbeeld wifi dat de laatste jaren geworden is.

5. Geen enkel bedrijf is te klein

Ik hoor wel eens dat een Bringme Box alleen bij grote bedrijven past. Dat is niet zo. Tussen onze klanten zijn heel wat bedrijven met minder dan 50 medewerkers. Het is wel zo dat de investering vaak te zwaar is voor bedrijven met minder dan 10 of 20 medewerkers. Maar ook daar hebben we een oplossing voor: de Bringme Box 10, een kleiner basismodel dat tegemoetkomt aan de eisen van kleine bedrijven en betaalbaar is voor elk bedrijf.

Kortom, voor 2020 wens ik jullie van ganser harte… een Bringme Box toe ;)

Jo Vandebergh

Gerelateerd