Op weg naar 50% minder CO2

Elke keer dat je iets online bestelt, zet je een logistieke machine in beweging. We staan er niet altijd bij stil dat koeriers elke dag tien duizenden kilometers rondrijden met... onze pakjes. Bringme doet er alles aan om die nefaste CO2-uitstoot tot de helft terug te brengen.

Je ziet ze hoe langer hoe vaker. Tekenen dat we niet goed zorg dragen voor de aarde. Het groeiende gat in de ozonlaag, de ijskappen die langzaam maar zeker smelten en de afvalbergen die maar blijven groeien. Dat we het milieu heel wat hebben aangedaan is zeker. En dat we nu een inspanning moeten doen om het goed te maken is ook duidelijk.

Bringme draagt zijn steentje bij door ervoor te zorgen dat de CO2-uitstoot van koeriers gehalveerd wordt. Indrukwekkend, niet?

CO2, hoe zit dat nu weer?

Met CO2 is op zich niets mis. Het komt in de natuur zelf voor want bomen en planten hebben het nodig om te kunnen groeien. Het is pas wanneer er een té grote CO2 uitstoot is (door extra verbranding van fossiele grondstoffen) dat er zich een probleem vormt. Dan hoopt de CO2 (en al die andere broeikasgassen) zich op in de atmosfeer waar dan van alles misloopt en wat we het broeikaseffect noemen. De effecten van het broeikaseffect zijn ernstig en nu al voelbaar. Er ontstaat droogte, de ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Tijd om in actie te schieten dus. En dat hebben we hier begrepen.

Elke dag 2x rond de aarde

Het is moeilijk exacte statistieken vast te krijgen rond het aantal kilometers dat koeriers per dag afleggen. Maar het gaat om behoorlijk wat kilometers: van 10 tot meer dan 500 km per dag, per koerier. Ruw maar voorzichtig geschat kunnen we ervan uitgaan dat de gemiddelde koerier 240 kilometer per dag rijdt. Vermenigvuldig dat getal met het aantal koeriers dat rondrijdt op onze Belgische wegen en je komt bij het totaal aantal kilometer: een astronomisch totaal van meer dan 71 000 kilometer per dag. Dat is elke dag 2x rond de aarde! Hoe kunnen wij hier nu iets aan doen?

Op naar 50% minder CO2

Ten eerste door leveringen te bundelen. Het is logisch dat als je op één plaats pakketjes kan afleveren voor 50 personen, dat je dan als koerier een stuk minder kilometers doet dan als je dat pakje per pakje bij iedereen thuis moet brengen.

Ten tweede ontvangt de Bringme Box altijd. En moet de koerier dus nooit een tweede of zelfs derde keer langskomen. En de ontvanger moet nooit meer rondrijden naar afleverpunten of het postkantoor.

Ten derde kan je via Bringme ophalen en leveren combineren. Weeral minder gedoe. En minder kilometers. In totaal levert dat een besparing op tot 50% op ritten. Wat natuurlijk ook wilt zeggen 50% minder CO2-uitstoot.

Zo zie je maar dat door je pakjes te laten leveren in de Bringme box je niet alleen jezelf, maar ook moeder natuur een plezier doet!

Gerelateerd