Open Space: de nieuwe leer­arena van IT-experten

Breng gepassioneerde developers samen in een open sfeer op een inspirerende locatie en de ruimte is al snel te klein voor de overload aan ideeën. Ontwikkelaars kregen tijdens de Software Crafting & Testing Open Space de kans om hun topics voor de IT-leeuwen te gooien binnen de creatieve muren van Bringme.

IT community lost inspiratiebom bij Bringme

Een Open Space is meer dan een samenkomst. Het is een plek waar je kan brainstormen over topics naar keuze, ervaringen kan delen en belangrijker: jezelf kan ontwikkelen. Een Open Space geeft ruimte voor verbetering, innovatie en feedback. Je leert bij over nieuwe topics, je kan praten over problemen die jij in je werk ondervindt en krijgt de mogelijkheid nieuwe werkmethodes te leren kennen. Je kan ook meteen aan de slag met workshops.

Neen, geen presentatie waar één persoon het woord neemt voor een stilzwijgend publiek. Want de échte interessante onderwerpen bespreek je toch vaker tijdens de koffiepauze dan tijdens het officiële programma. Iedereen krijgt de kans om complexe topics in de groep te gooien.

Twee Software Developers van Bringme, Teodor en Emin, woonden het event bij. “Je bent nooit ervaren genoeg”, vertelden ze alvorens de Open Space van start ging. Het is belangrijk om inzichten van andere ervaren developers te leren kennen en met nieuwe concepten kennis te maken. “Je leert er vooral nieuwe oplossingen kennen.”

“Het is een plek van thuiskomen, een plek waar concullega's elkaar vooruit willen duwen om zo te streven naar alsmaar meer kennis en ervaring.”

Ontwikkelaars botsen vaak op verschillende issues, waarvoor ze niet altijd snel een oplossing voor de hand hebben liggen. In een Open Space maak je die problemen bespreekbaar en kan je samen met de community tot een oplossing komen. "Je leert hoe developers in andere bedrijven het aanpakken. Misschien leer je wel best practices bij om in je eigen werk toe te passen. Het is een plek van thuiskomen, een plek waar concullega's elkaar vooruit willen duwen om zo te streven naar alsmaar meer kennis en ervaring.”

Wil je graag meer weten over de Software & Developer Open Space? Bekijk dan zeker onze video!

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de Socrates Belgium Community.