Open mobile menu
Case Office Erasmus skyline Rotterdam
Vorige

92 bedrijven onder 1 dak: Bringme schept orde.

Volgende

Rotterdam havenstad, wereldstad en sinds enkele jaren ook broedplaats voor innovatief ondernemerschap. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) huisvest bijna 100 bedrijven die een community van gedreven ondernemers vormen. Deze 6 verdiepingen ademen innovatie en onze Bringme Box voelt zich er als een vis in het havenwater. Wij gingen eens kijken

Rotterdam: één van de tien grootste havens ter wereld. Een plek van wereldhandel, maar ook van ontmoeting. Het is dankzij dit klimaat dat de plek uitgroeide tot de slimste haven ter wereld. Rondom het havengebied heersen namelijk de ideale omstandigheden voor ondernemers, startups en innovatieve multinationals. Eén van de initiatieven die hier succesvol op inspelen is the Erasmus Centre for Entrepreneurship.

ECE werd in 2013 opgericht en maakt deel uit van Erasmus Universiteit Rotterdam. Het begon drie jaar geleden met een twintigtal bedrijven, inmiddels huizen er maar liefst 92 bedrijven in alle soorten en maten op de zes verdiepingen van ECE. Het is een levendige mix van meeting rooms, kantoren, ruimtes voor evenementen en co-working spaces. Eenmaal binnen valt — naast de glijbaan in de lobby — vooral de constante buzz van bedrijvigheid op. Dit is geen bedrijvencentrum, maar een gedreven community. Over die unieke sfeer willen we meer weten. Hopelijk kan Campus Manager Gianluca Bellan ons meer vertellen.

Case Office Multi tenant Rotterdam Erasmus view

Hoe kom je tot zo'n gemotiveerde community?

Wat ons drijft is innovatie en knowledge-sharing. We zijn er om onze kennis over te dragen en te delen binnen ons netwerk van bedrijven. We richten ons niet specifiek op één industrie, je vindt hier een mix van bedrijven met allerlei soorten achtergronden. Wat ze allemaal delen is hun ambitie en motivatie om te innoveren. Naast de obligate pizza-avonden worden hier wekelijks workshops georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen: van boekhouding over growth hacking tot cloud services. ECE maakt het mogelijk, maar het initiatief komt vanuit onze leden: bedrijven die stuk voor stuk hun kennis willen delen. Doordat mensen hier allerlei achtergronden hebben en wij zoveel netwerkmogelijkheden voorzien, zien we dat bedrijven die zich bij ECE aansluiten sneller groeien dan bedrijven die voor een standaard incubator kiezen

Verschillende bedrijven hebben natuurlijk allemaal andere behoeften, is dat een uitdaging voor je?

Zeker weten! Je kunt mij zien als iemand die werkt voor alle 92 bedrijven, dat zijn er dus nogal wat. Al die verschillende behoeften maken van mijn job een hele uitdagende. Maar uitdagingen zijn er om aan te gaan. Bij iedere vraag die mij gesteld wordt, ga ik ervan uit dat er een oplossing is en die zoek ik tot ik hem vind.

Case Office Multi tenant Rotterdam Erasmus Bellan

Eén van die vraagstukken was het leveren van pakketten voor al die medewerkers.

Inderdaad, we zijn volop aan het groeien dus ook de stroom pakketjes groeit. Beneden hebben we geen vaste receptie, dus bezorgdiensten moesten altijd op zoek naar één van de bijna 100 bedrijven om de pakketjes op de juiste plek af te leveren. Heel chaotisch en meestal kwamen ze dan bij mij terecht, maar

soms lieten ze ook gewoon hun pakketjes achter op plekken die er niet voor bedoeld waren. En zo raken dingen zoek. Een behoorlijke nachtmerrie voor mij als Campus Manager. Er moest sowieso een oplossing komen. Bovendien zijn we hier altijd bezig met innovatie, dus kon de oplossing ook maar liefst een innovatieve zijn. De Bringme Box was de enige optie die voldeed aan onze hoge eisen.

Soms vergeet ik zelfs dat er een Bringme Box staat. Iedereen is zo gewend aan deze extra service dat er nog amper over gesproken wordt.
-Gianluca Bellan, Campus manager ECE

Lost de Bringme Box deze hoge verwachtingen in?

Absoluut! De reacties zijn erg positief en er wordt dankbaar gebruikt van gemaakt. Voordien kreeg ik ontzettend veel vragen over post en pakketbezorging maar sinds de komst van de Bringme Box is het stil. Soms vergeet ik zelfs dat er een Bringme Box staat. Nu de behoefte is ingevuld en alles soepel loopt, is iedereen zo gewend aan deze extra service dat er nog amper over gesproken wordt. De Bringme Box hoort er helemaal bij. Het enige wat we nu nog willen doen is de Bringme Box uitbreiden en een mooi plaatsje geven in de lobby, waar hij veel zichtbaarder is en makkelijker bereikbaar voor koeriers. Vanaf dan komen ook de postmodules bij en slaan we twee vliegen in één klap.

Case Office Box Multi tenant erasmus centre

Lees meer over een Bringme Box op kantoor