Axians optimaliseert haar interne logistiek met de Bringme Box

Het Nederlandse Axians hecht als provider van efficiënte en performante ICT-oplossingen zelf ook veel belang aan efficiëntie én privacy op de werkvloer. Daarom wilden ze het discreet behandelen van gevoelige documenten, het overhandigen van IT-materiaal en het uitvoeren van de clean desk policy faciliteren.

Gevoelige documenten discreet uitwisselen en opbergen

Axians heeft altijd veel zorg besteed aan het correct opbergen van contracten, facturen en back-up tapes. Deze bevatten vanzelfsprekend informatie die niet voor iedereen binnen het bedrijf zomaar toegankelijk mag zijn. Dit vraagt echter een grote inzet van het personeel. Om op een gemakkelijkere manier te voldoen aan hun behaalde normeringen en certificeringen, besloot het bedrijf om hun logistieke processen te automatiseren met een ‘digitale locker’, de Bringme Box.

“Met de Bringme Box is het makkelijker om zaken op te bergen tot later of om documenten te delen met collega’s die op een andere locatie werkzaam zijn. Ze kunnen documenten, pakketjes en overige zaken afhalen wanneer het hen uitkomt”, legt Arnold Kamphuis uit. “Ook cv’s, die wij nadrukkelijk niet teveel digitaal willen delen met elkaar, worden in de Bringme Box neergelegd. Na gebruik worden deze persoonlijke documenten vernietigd. Op deze manier helpt de box ons met het naleven van processen en het reduceren van menselijke fouten.”

Lees meer over IT asset management automatiseren

Efficiënt materiaal leveren aan klanten

Axians is ook van plan om de Bringme Box in te zetten om IT-materiaal, zoals telefoons en laptops, te leveren aan klanten. “Wij kunnen bestellingen van eindgebruikers door interne koeriers laten afleveren in de Bringme Box zodat de eindgebruiker deze kan ophalen wanneer het hem of haar uitkomt. Op deze manier zijn wij in staat om binnen de week of zelfs op dezelfde werkdag artikelen te leveren die cruciaal zijn voor onze klanten en haar eindgebruikers”, vertelt Arnold.

Geen kluisje, geen clean desk policy

De Bringme Box wordt door Axians ook gebruikt als slimme bedrijfslocker om de ‘clean desk’ policy mogelijk te maken. “Medewerkers die niet dagelijks aanwezig zijn bergen nu hun persoonlijke items, documenten en andere zaken op in de Bringme Box totdat ze weer op kantoor zijn. Medewerkers die dagelijks vanuit kantoor werken kunnen hun persoonlijke eigendommen opbergen in de box zodat ze deze niet dagelijks heen weer hoeven te nemen”, legt Arnold uit.

“Ook zaken die een collega ergens vergeet worden in de Bringme Box gelegd.” Met een eenvoudige scan van zijn unieke QR-code kan de medewerker zijn materiaal en documenten snel en veilig terug uit een kluisje halen.

Onderdeel van het innovatie-portfolio

Axians draagt innovatie hoog in het vaandel, dat blijkt bijvoorbeeld uit de jaarlijkse ‘Innovation Track’ die ze organiseren met en voor hun klanten. Daarin kijken ze samen naar hoe de klant innovatie in zijn organisatie kan realiseren, nu en in de toekomst. “De Bringme Box maakt onderdeel uit van ons innovatie-portfolio. Het is voor ons een waardevolle toevoeging aan de doelstelling om zaken continu te verbeteren, optimaliseren en innoveren. Daarnaast is het een eyecatcher binnen onze Business Unit. De witte Bringme Box springt bij binnenkomst meteen in het oog en iedere bezoeker vraagt ernaar. Dit zijn altijd zeer leuke gesprekken met collega’s, klanten of bezoekers."

Gerelateerd