Hoe studenten­complex Liberty Plaza wekelijks 1400 pakketten verwerkt

Londen maakt al jaren deel uit van de top 5 van populairste steden bij studenten. Studenten overal ter wereld kiezen voor een studie in de Britse metropool. Goede universiteiten en een bruisende stad: een geweldige combinatie. Bijzonder populair bij internationale studenten zijn de grote studentenresidenties. Gezellig, want je vindt er meer studenten in dezelfde situatie, en handig, want je hebt alles wat je nodig hebt onder 1 dak. Liberty Living is één van 's lands grootste aanbieders van studentenaccommodatie. We schreven al eerder over de Bringme Box in hun vestiging Liberty Plaza in hartje Londen. Deze keer wilden we weleens weten wat de studenten zelf van de box vinden. We treffen Tina en Mei Mei, tweedejaarsstudenten Biomedische Wetenschappen afkomstig uit Hong Kong en de Filippijnen, aan de Bringme Box. Ideaal!

Jullie zijn ver van huis. Hoe is het om in Liberty Plaza te wonen?

“We vinden het hier super. Vorig jaar woonde ik in een ander complex en daar was het heel saai. De sfeer hier bij Liberty Plaza is top. Het is hier ook veel makkelijker om mensen te leren kennen. Iedereen aan de receptie is bovendien supervriendelijk en behulpzaam. De extra diensten zoals de wasruimte, de fitnesszaal, de Bringme Box en andere gratis faciliteiten zijn een echte toevoeging. En alles heeft zijn eigen plek wat het heel georganiseerd maakt."

Gebruiken jullie de Bringme Box?

(in koor) “Jazeker! Eigenlijk voor alles wat je maar online kunt bestellen. Onze grootste zwakte is schoenen, ja duidelijk schoenen. Toen ik hier net kwam wonen gebruikte ik de box vooral om spulletjes voor mijn studio te laten leveren. Vooral decoratie. Eigenlijk bestel ik alles wat ik nodig heb gewoon op Amazon en dat laat ik dan leveren in de Bringme Box."

Het is zo gemakkelijk. Je krijgt een berichtje in de app, en je kunt je pakketje meteen ophalen. Supersimpel.

Wat vinden jullie fijn aan de box?

"Dat het zo makkelijk is. Je krijgt een berichtje in de app, en je kunt je pakketje meteen ophalen. Supersimpel. Ik ga ook altijd meteen naar de box, omdat ik het superleuk vind wanneer een van mijn bestellingen geleverd wordt. Nee dan kan ik écht niet te lang wachten. En dat wil best wat zeggen voor mij, want ik ben over het algemeen best wel lui." (lacht)

“We gebruiken de box ook vaak om spullen achter te laten voor vrienden. Dit complex bestaat uit meerdere blokken, het gebouw is echt enorm. Het kan dus gebeuren dat iemand bijvoorbeeld een boek in de box klaarlegt, zodat een vriendin het kan ophalen zodra zij er langskomt. En dat kan op een moment dat voor haar het best uitkomt. Veel handiger dan de hele tijd te moeten Whatsappen om af te spreken. En ondertussen ligt het boek gewoon veilig in de box en hoef je je er niks van aan te trekken."

Is er iets wat je zou willen veranderen aan de box?

"Eigenlijk zou het vooral fijn zijn als er meer boxen waren. In het begin van het academiejaar viel het nog wel mee, maar de laatste tijd is de box zo populair dat hij regelmatig vol zit. Dit complex bestaat uit 3 gebouwen: één box voor ieder gebouw lijkt ons bijvoorbeeld wel een goed idee!"

Zouden jullie eigenlijk nog kunnen wennen aan een gebouw zonder Bringme Box?

"Daar had ik nog niet echt over nagedacht, het zou in elk geval heel moeilijk zijn."

Gerelateerd