Dé pijnpunten van nieuwbouw­appartementen volgens kopers

Kopers van nieuwbouwappartementen hechten aan andere zaken belang dan investeerders. Zij zullen immers effectief intrekken in de woning. Projectontwikkelaars en architecten houden dus best rekening met de 5 volgende zaken om frustraties bij kopers te vermijden.

1. Te weinig akoestisch comfort

Het wonen in mede-eigendom is voor vele kopers sowieso een moeilijke stap, waarbij één van de grootste frustraties contact- en overdrachtsgeluiden zijn. Steeds meer geïnteresseerden van nieuwbouwappartementen vragen daarom naar de norm ‘verhoogd akoestisch comfort’, die een kwaliteitsgarantie biedt voor de koper.

Lees in deze infobrochure hoe u pijnpunten kan aanpakken

2. De opleveringsdatum wordt niet behaald

De contractuele opleveringsdatum van appartementen houdt o.a. geen rekening met onvoorspelbaar weer, overmacht en archeologisch onderzoek. De beloofde datum wordt dus vaak niet behaald, frustrerend voor de koper die zijn woonst heeft verkocht of de huur heeft opgezegd. Kopers appreciëren een eerlijke communicatie van de ontwikkelaar wanneer de datum zal uitschuiven.

3. Gebrek aan een pakjesservice leidt tot frustraties

Veel ontwikkelaars denken kosten te kunnen besparen met een klassieke brievenbus. Bewoners moeten dus thuisblijven voor een pakje en worden geconfronteerd met koeriers die voor de buren aanbellen en pakjes die rondslingeren in de entree. Kopers gaan dus meer en meer doelbewust op zoek naar appartementen met een pakjesservice.

4. Veel opleveringspunten en weinig nazorg

Na elke oplevering van een appartement komen er technische mankementen naar boven. De digitale generatie is het gewoon om meteen geholpen te worden door de klantendienst. Aannemers hebben dit nog niet begrepen en hun gebrek aan goede communicatie en een snelle nazorgservice geven veel kopers een bittere nasmaak bij de aankoop van hun droomwoning.

5. Een onveilig gevoel door gebrekkige toegangscontrole

Lastenboeken vermelden vaak een bellentableau of videofoon, maar verduidelijken niet hoe de in- en uitstroom in het wooncomplex zal verlopen. Kopers zijn omwille van de toenemende incidenten met pakjes erg bewust dat toegangscontrole essentieel is voor de veiligheid. Ze wensen een slimme toegangscontrole die slechts beperkte en tijdelijke toegang geeft aan koeriers en leveranciers.

Gerelateerd