Openingsuren Limel verzes­voudigd

In het groene Heverlee, net voorbij de Campus van Arenberg, vind je Limel. Het Leuvens Instituut voor Media en Leren, de videoproducent van de KU Leuven. Tot voor kort was er één prangend probleem bij Limel: de beperkte openingsuren van de uitleendienst. Sinds de komst van de Bringme Box zijn de openingsuren maar liefst verzesvoudigd. We spraken met Bert Driessens en Maarten Timmermans over het verhogen van de efficiëntie binnen Limel.

Waarvoor kunnen mensen bij jullie terecht?

“Wat een videoproductiehuis voor de TV wil zijn, wil Limel voor KU Leuven zijn", vertelt Bert, projectleider bij Limel. “Wij bieden dienstverlening op drie lagen. Op de we do it for you-laag komt onze pro-ploeg alles voor jou doen, tegen betaling. Dan is er de we do it together-laag, voor wie zelf aan de slag wil. We bieden uitleg, materiaal en montageruimtes aan. Ten slotte hebben we de basic-laag, voor opleidingen en workshops."

Waarom hebben jullie gekozen voor een Bringme Box?

“In onze we do it together-laag, waarbinnen de uitleendienst valt, hadden we openingsuren van half één tot half drie. Te beperkt natuurlijk, maar we hadden niet genoeg personeel om de dienstverlening de hele dag door te garanderen, totdat we Bringme leerden kennen."

“Dankzij de Bringme Box zijn we nu open voor gebruikers van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds, in plaats van die twee uurtjes na de middag", vertelt Maarten, expert medewerker multimedia bij Limel. “De box is een verlenging van onze persoonlijke uitleendienst, geen vervanging daarvan. Dankzij het face-to-face contact kunnen we uitleg geven aan mensen die bijvoorbeeld nog nooit een professionele camera gebruikt hebben. Daarom vragen we aan mensen die voor de eerste keer iets reserveren om hun reservatie persoonlijk te komen ophalen. Daarna kunnen ze de box gebruiken."

“Het is de bedoeling dat de box de doorstroom vlotter laat verlopen zodat ons materiaal optimaal benut kan worden", vertelt Bert. “Nu kunnen klanten een camera direct na gebruik terugbrengen, in plaats van het twee weken bij te houden tot ze een moment vinden om langs te komen binnen de openingsuren."

Case Limel

Welke reacties krijgen jullie van gebruikers?

“Je weet hoe dat gaat met technologie: je krijgt vooral reacties wanneer iets niet werkt", lacht Maarten. “Gelukkig hebben we niet veel spontane reacties gehad: geen nieuws is goed nieuws! Wanneer ik zelf de vraag stel, zeggen gebruikers allemaal dat de box alles een stuk gemakkelijker maakt. Sowieso kan iedereen er vrij snel mee overweg."

“Trouwens, ook onze collega's die regelmatig pakketjes bestellen hebben de Bringme Box ontdekt", lacht Bert. “Dat was eigenlijk ons doel niet, maar het is wel mooi meegenomen. Vooral voor de mensen van de administratie. Vroeger werden al die pakketjes geleverd aan de balie en moesten zij zich daar mee bezig houden. Ook voor hen betekent de Bringme Box dus een last minder.

Zijn er nog dingen die jullie willen uitproberen met de box?

We kijken vooral uit naar de verzendoptie die eraan komt. Als de mensen van Campus Gasthuisberg, waar ook een box staat, ons materiaal willen gebruiken, hoeven zij niet meer helemaal tot hier te komen."

Zouden jullie de Bringme Box aanraden?

“Absoluut. Dat heb ik al gedaan", vertelt Bert. “Mijn vrouw werkt bij de gemeente Leuven. Zij zoekt momenteel naar manieren om de markten aangenamer te maken, rekening houdend met het circulatieplan en de parkeertoestand. Daarom stelde ik voor om een Bringme Box in de garage te zetten, zodat koeriers aankopen daar kunnen leveren. Zo kunnen mensen hun spullen uit de box halen wanneer ze naar de auto wandelen. Het zou een mooie dienstverlening zijn."

“Dat is ook een fijne optie voor kleine centrumsteden", oppert Maarten. “Bezoekers worden vaak weggelokt door grote winkelcentra. Door gebruik te maken van Bringme, kunnen zij weer leven blazen in de kleinhandel."

Wat een goede ideeën! We houden jullie zeker op de hoogte.

Gerelateerd