Bringme zet het innoverende imago van bedrijfsincubator in de kijker

De Carré des Affaires is een incubator van CCI Littoral Hauts-de-France, de Kamer van Koophandel en Nijverheid in Calais. In het gebouw zijn een dertigtal kleine ondernemingen gevestigd. Géraldine Sidwell werkt er als assistent van de pijler Vastgoed & Patrimonium en als coördinatrice van de Carré des Affaires. Omdat haar kantoor dicht bij de ingang van het gebouw ligt, was zij altijd degene die alle pakketten voor de huurders in het hele gebouw in ontvangst moest nemen. Tot Bringme daar verandering in bracht.

30 ondernemingen onder 1 dak

De Carré des Affaires is een incubator van CCI Littoral Hauts-de-France, de Kamer van Koophandel en Nijverheid in Calais. In het gebouw zijn een dertigtal kleine ondernemingen gevestigd met uiteenlopende activiteiten. Géraldine Sidwell werkt er als assistent van de pijler Vastgoed & Patrimonium en als coördinatrice van de Carré des Affaires. Omdat haar kantoor dicht bij de ingang van het gebouw ligt, was zij altijd degene die alle pakketten voor de huurders in het hele gebouw in ontvangst moest nemen.

Nooit een moment rust

“Ik kreeg bijna elke dag zo’n tien tot vijftien pakjes. Tijdens de feestperiode waren het er nog veel meer...”, vertelt Géraldine. “Elke keer opnieuw moest ik alles laten vallen, opstaan, me uit mijn kantoor haasten, de deur openen voor de koeriers, voor ontvangst tekenen, de dozen op een veilige plek neerzetten – wat nergens anders kon dan in mijn bureau – en de ontvangers op de hoogte brengen. Dat kostte me gemakkelijk één tot twee uur per dag. Zelden had ik een moment rust.”

“Dankzij de Bringme Box win ik één tot twee uur per dag. Tijd die ik kan spenderen aan waardevolle taken.”

De Bringme Box, een slimme oplossing

Dat kon beter en vooral efficiënter, zoveel was duidelijk. En dus besloten ze bij Carré des Affaires om het mailroom management in het gebouw te automatiseren. Ze gingen ze op zoek naar een beveiligde pakketautomaat. “We wilden pakketten op kantoor kunnen laten leveren op een veilige, innovatieve manier, met een oplossing die we onmiddellijk in gebruik konden nemen”, legt Géraldine uit. Na een marktonderzoek en vergelijkende studie ontdekte de CCI Bringme. “De Bringme Box leek ons de geknipte oplossing om onze leveringen in goede banen te leiden: de ontvanger krijgt automatisch een notificatie wanneer hij zijn pakketje kan ophalen.”

Een wow-gevoel in de inkomhal

Sinds begin 2021 staat de Bringme Box te schitteren in de inkomhal. De Box is de klok rond beschikbaar voor alle huurders in het gebouw. “Vanaf het eerste moment waren de huurders erg nieuwsgierig naar die grote designkast die plots bij de ingang stond. Ze waren onder de indruk”, herinnert Géraldine zich. “Ik organiseerde een infosessie om de Bringme Box voor te stellen, de voordelen toe te lichten en uit te leggen hoe het systeem werkt. Iedereen was meteen mee en we zijn nog steeds helemaal tevreden. Het is een makkelijk systeem, waardoor mensen het vlotter omarmen.”

Meer taken met toegevoegde waarde

De koeriers hadden even de tijd nodig om zich aan te passen, want ze hadden nog nooit met dit soort slimme pakketautomaat gewerkt. Als geheugensteuntje hing de CCI posters op waarop ze konden lezen hoe de Box werkt. Intussen zijn ze helemaal gewend aan de contactloze leveringsprocedure. Meer dan 90% van de pakjes wordt rechtstreeks in de Bringme Box geleverd, zonder dat Géraldine zelfs maar moet opkijken: “Mijn rol is geëvolueerd. Ik heb veel meer tijd voor initiatieven in het gebouw en waardevolle taken. Nu ben ik eindelijk écht productief.”

Toonbeeld van innovatie

De Carré des Affaires in Calais is een incubator met een erg vooruitstrevend imago. Dit innoverende concept wil zijn huurders zoveel mogelijk diensten aanbieden en zo een toonbeeld zijn voor andere incubatoren in het gebied. “De Bringme Box is een zeer innoverende slimme pakketautomaat die perfect past in het complete servicepakket dat we onze huurders aanbieden”, besluit Géraldine.

Gerelateerd