De digitale receptie van Decos verwelkomt bezoekers en pakjes

Decos begon met het bannen van elk velletje papier, stuurde papieren post ongeopend terug met de vraag om digitaal contact op te nemen, en maakte zelfs het kleinste plaatsje helemaal paperless. De volgende logische stap ging nog wat verder: van digitalisatie naar automatisatie.

Beam me up, Pepper

Wie op bezoek gaat bij Decos in Nederland, waant zich even in een futuristische film. Het bedrijf heeft de vorm van een meteoriet en lijkt wel in een heuse woestijn te liggen – al is het dan in werkelijkheid een industrieterrein. Het gevoel wordt nog sterker als je naar binnen gaat: de deur schuift open en robot Pepper vraagt of je je wil aanmelden:“Nee, u hoeft niets in te toetsen, u mag gewoon tegen mij spreken,” zegt hij vriendelijk. Daarna komt er weer een robot aangerold om ons de weg te wijzen. Over volledige automatisatie gesproken!

Op weg naar een digitale receptie

Om hun receptie met twee halftijdse medewerkers om te vormen tot een volledig automatische en onbemande receptie, begon Decos met het resoluut terugsturen van alle papieren post. Ze kozen voor een  externe telefooncentrale, zodat intern niemand nog aanwezig moest zijn  om  de telefoon op te nemen of door te schakelen. Nog leuker werd het toen robot Pepper erbij kwam om bezoekers te verwelkomen.

Mét Bringme natuurlijk

De kers op de taart was de Bringme Box, die werkt als een echte digitale receptie. Koeriers en leveranciers geven via de Box aan voor wie ze een levering achterlaten. Medewerkers kunnen op die manier snel en eenvoudig pakketten ontvangen of materiaal met elkaar uitwisselen. Zo loopt ook de interne logistiek een stuk vlotter.

Soms liepen er wel 3 medewerkers tegelijkertijd naar de receptie als een koerier zich aanmeldde. Reken maar uit hoeveel dat kost. Nu verloopt alles veel efficiënter

Met de Bringme Box verliest Decos geen tijd meer met het ontvangen van koeriers of leveranciers en het verdelen van pakketjes. De 100% digitale receptie is voortaan een feit.

Decos kiest voor de Bringme Box omdat die:

  • alle pakketten ontvangt en aftekent in de plaats van de geadresseerde;
  • koeriers en leveranciers toelaat om zichzelf in te checken in de inkomhal;
  • medewerkers veilig en makkelijk zaken laat uitwisselen;
  • in lijn is met de GDPR-wetgeving en de privacy van de medewerkers beschermt;
  • een volledig geautomatiseerde receptie creëert.

Gerelateerd