Hoe het UZ Leuven duizenden pakjes beheert

We bezoeken het bekendste en grootste ziekenhuis van België: campus Gasthuisberg van het UZ Leuven, met 9000 (!) werknemers en 1.995 bedden. Dagelijks passeren hier duizenden pakjes en toch is Herman Homblé, verantwoordelijke van de Post-Scandienst, een gelukkig man. Wij wilden wel eens weten hoe hij dat doet...

Het Universitair Ziekenhuis Leuven is dé referentie voor kwaliteitsvolle en innovatieve medische zorg. Het bestaat uit vier campussen: Pellenberg, Sint-Pieter, Sint-Rafaël en Gasthuisberg. De grootste is campus Gasthuisberg, waar Herman Homblé werkt.

Herman staat in voor zowel de interne postverdeling als een vlot verloop van de uitgaande post. Dagelijks passeren er tussen de 2.000 en de 3.000 pakjes. Vandaag worden deze pakjes niet enkel meer op de traditionele wijze geleverd. Tegenover de interne postdienst prijkt een Bringme Box.

Lees de infobrochure over de Bringme Box >

Er werken hier zo'n 9.000 mensen en ik denk dat bijna iedereen al wel eens wat ontvangen of verzonden heeft."

Wat was de aanleiding om een pakket box te plaatsen?

“In principe mogen onze medewerkers geen privépakketjes laten leveren op het werk. Maar ik merkte vaak dat er toch dingen van Amazon of Coolblue of dergelijke geleverd worden.

Aangezien veel mensen hier heel veel werken, en vaak heel rare uren, wou het management dit echter niet verbieden. Ik was daarom ook meteen verkocht toen het management besloot om hier een Bringme Box te plaatsen. Het is vooral een blijk van appreciatie, een leuke extra voor de medewerkers."

Hoeveel werknemers van UZ Leuven maken gebruik van de Bringme Box?

“Er werken hier zo'n 9.000 mensen en ik denk dat bijna iedereen al wel eens wat ontvangen of verzonden heeft. Al maken ze natuurlijk niet allemaal even intensief gebruik van de dienst. De meeste medewerkers waren, net als ik, laaiend enthousiast vanaf het begin. Het is ook zo simpel in gebruik, iedereen was er meteen mee weg. De kast zit geregeld vol, en er verschijnen steeds meer nieuwe namen in onze gebruikerslijst. De box wordt trouwens enkel ingezet voor privépakketjes, niets werkgerelateerd. Dat leveren ze ter plaatse."

Wat vind je het leukste aan de Bringme Box?

“Dat je op elk moment je pakketje kan krijgen. Er zijn wel alternatieve manieren op de markt, maar dan moet of iedereen een speciale brievenbus kopen, of je moet naar een afhaalpunt. Daar is gewoon geen beginnen aan. Hier in UZ Leuven lopen ze letterlijk minstens 2 keer per dag voorbij de Bringme Box. Dit maakt het heel gemakkelijk in gebruik. Als er eens een pakket te groot is voor de box, kan het gewoon bij de Post-Scandienst zelf afgeleverd worden op UZ Leuven.

Wat we bij UZ Leuven ook erg belangrijk vinden is discretie tegenover onze medewerkers. Dankzij Bringme kunnen we die nog beter garanderen. In het pre-Bringme-tijdperk was dat wel eens anders. Zo is er hier ooit eens een pakketje geweest dat om een of andere reden niet bij de juiste persoon geleverd kon worden. Het pakje heeft eerst enkele weken tussen afdelingen gezworven tot het uiteindelijk werd opengemaakt. Bleek dit sexy ondergoed te bevatten. Met Bringme kunnen we discretie van de postpakketten garanderen"

Gerelateerd