Hoe Phished 100.000 euro per jaar uitspaart met Bringme's digitale receptie

Frederik Van de Meulebroucke is COO bij Phished, een cybersecurity scale-up met een jaarlijkse groei van 350%. Om bezoekers ook na de kantooruren professioneel te verwelkomen op een kostreducerende manier, zet hij Bringme’s digitale receptie in.

Dankzij Bringme’s digitale receptie kan Frederik nu:

  • 100.000 euro per jaar uitsparen aan receptiekosten
  • op 5 jaar tijd 500.000 euro extra investeren in training en customer service
  • 24/7 klanten en bezoekers professioneel ontvangen

Klanten en sollicitanten komen ook na 17u

Om als start-up sterk te groeien, is er heel wat mankracht nodig. Er komen dan ook veel mensen over de vloer. Vroeger werkte Phished met 1 fulltime en 1 parttime receptionist om die allemaal op te vangen. “Ook zij zijn wel eens op verlof of vallen ziek. Bovendien werken zij maar 38 uur per week, terwijl er ook bezoek komt na de reguliere kantooruren,” licht Frederik toe.

Onbemand onthaal: professioneler en innovatiever

Om bezoekers 24/7 op te vangen en kosten te besparen, werkt Phished met Bringme’s digitale receptie, of ook wel: een volledig onbemand onthaal. Minstens zo professioneel en zelfs een heel stuk innovatiever dan een klassieke receptionist. De digitale receptie voert namelijk het gehele takenpakket en meer uit van klassieke receptionisten.

“We werken met een digitale toegangscontrole die bezoekers en koeriers autonoom de weg wijst. Om de werkvloer veilig te houden werken we met de Bringme Desk en al onze leveringen en pakjes worden opgevangen door de Bringme Box.”

90% van de receptietaken geautomatiseerd

De digitale receptie voert het werk uit van anderhalve receptiemedewerker. “Af en toe is er wel een uitzondering, zoals het aftekenen van een aangetekende brief, maar de Desk verwittigt dan rechtstreeks de ontvanger zelf.”

Onbemand vs. bemand onthaal: een verschil van ± 100.000 euro

Het grootste verschil zit niet in het takenpakket, maar wel in de kostprijs. Gemiddeld kost een klassieke receptie met anderhalve FTE, vermeerderd met de overhead, een bedrijf jaarlijks ongeveer 115.000 euro. Een digitale receptie maar 15.000 euro.

Zo sparen we een half miljoen euro op 5 jaar uit. Dat geld investeer ik in de training van onze medewerkers en het verbeteren van onze customer service.”

Gerelateerd