Open mobile menu
Phished Frederik box
Vorige

Hoe Phished 100.000 euro per jaar uitspaart met Bringme’s onbemande receptie

Volgende

Frederik Van de Meulebroucke is COO bij Phished, de cybersecurity scale-up met een jaarlijkse groei van 350%. Om bezoekers ook na de kantooruren op een kostreducerende manier professioneel te verwelkomen, rekent hij op Bringme's onbemande receptie.

Dankzij Bringme’s onbemande receptie kan Frederik nu:

  • 100.000 euro per jaar uitsparen aan receptiekosten;
  • Op 5 jaar tijd 500.000 euro extra investeren in training en customer service;
  • 24/7 klanten en bezoekers professioneel ontvangen.

Klanten en sollicitanten komen ook na 17u nog langs

Om als start-up sterk te groeien, is er heel wat arbeidskracht nodig. Er komen dan ook best wel wat mensen over de vloer. Vroeger werkte Phished met 1 fulltime en 1 parttime receptionist om iedereen op te vangen. “Receptiemedewerkers zijn ook wel eens op verlof of worden ziek. Bovendien werken ze maar 38u per week, terwijl er ook bezoek komt na de reguliere kantooruren,” licht Frederik toe.

Onbemand onthaal: professioneler en innovatiever

Om bezoekers 24/7 op te vangen én kosten te besparen, werkt Phished met Bringme’s onbemande receptie. Minstens zo professioneel en zelfs een heel stuk innovatiever. De onbemande receptie voert namelijk het gehele takenpakket van klassieke receptionisten (en zelfs meer) uit. “We werken met een digitale toegangscontrole die bezoekers en koeriers autonoom de weg wijst. Om de werkvloer veilig te houden, werken we met de Bringme Desk en al onze leveringen en pakjes worden opgevangen door de Bringme Box.”

Picture1

90% van de receptietaken geautomatiseerd

De onbemande receptie voert het werk uit van anderhalve receptiemedewerker. “Af en toe is er wel een uitzondering, zoals het aftekenen van een aangetekende brief, maar de Desk notificeert dan rechtstreeks de ontvanger zelf.”

Onbemand vs. bemand onthaal: een verschil van gemiddeld 100.000 euro

Het grootste verschil zit niet in het takenpakket, wel in de kostprijs. Gemiddeld kost een klassieke receptie met anderhalve FTE, vermeerderd met de overhead, een bedrijf jaarlijks ongeveer 115.000 euro. Een onbemande receptie maar 15.000 euro.

“Zo sparen we een half miljoen euro op 5 jaar uit. Dat geld investeer ik in de training van onze medewerkers en het verbeteren van onze customer service.”

Meer weten over Bringme's onbemande receptie?