Carya’s access control policy wordt cyberveilig én kostenefficiënt met Bringme

De Network and Information Security (NIS 2) Directive, de nieuwe richtlijn rond cyberveiligheid, werd in januari 2023 door de Europese commissie goedgekeurd. Carya Group, een IT-serviceprovider in de automotive-sector, werkt met Bringme’s Digitale Receptie én goedgekeurde access control en IT asset management policy om aan de nieuwe richtlijnen te kunnen voldoen. De internationale groei van het bedrijf heeft er namelijk voor gezorgd dat er steeds meer mensen - en dus ook steeds meer pakketten, assets en bezoekers - zich op de werkvloer bevinden. De Digitale Receptie managet deze toestroom veilig en professioneel.

Evelyn Derycke, chief people officer bij Carya Group, vertelt waarom Carya Group voor Bringme koos...

Waarom investeert Carya Group een deel van haar centen in de samenwerking met Bringme?

  • Kostenbesparend: 24/7 permanentie, zonder te moeten investeren in een FTE om het onthaal te bemannen.
  • Tijdsefficiënt: Bringme neemt receptietaken over en ontzorgt medewerkers zodat ze kunnen focussen op kerntaken.
  • (Cyber)veilig: perfecte controle over wie het gebouw binnen- en buitengaat.

24/7 permanentie aan het onthaal, zonder extra loonkosten

De exponentiële groei van Carya Group resulteerde niet enkel in een toename aan pakketleveringen, ook steeds meer bezoekers komen over de vloer. In plaats van veel geld te besteden aan een receptie met onthaalmedewerkers, werd er gekozen voor een kostenefficiënt alternatief: de Digitale Receptie was de perfecte oplossing voor Carya Group.

We konden iemand aannemen om de receptie te bemannen, maar dat is toch een aanzienlijke kost. Daarom besloten we om een deel van het geld te investeren in Bringme.

Meer tijd en ruimte om te focussen op kerntaken

“Pas toen we enkele weken met Bringme werkten, viel het ons op hoe tijdrovend die receptietaken eigenlijk waren,” vertelt Evelyn, “Sofie, onze boekhoudster, werd ermee geconfronteerd dat ze elke dag wel een halfuur bezig was met het ontvangen van pakjes en het beantwoorden van vragen over leveringen, terwijl dat eigenlijk niet haar kerntaken waren." Vroeger zorgden de pakketten en de bezoekersflow constant voor afleiding, maar met Bringme wordt niemand nog gestoord tijdens het werk: pakketten wachten in de Bringme Box veilig op de ontvanger en de Bringme Desk verwelkomt bezoekers automatisch.

“Daarnaast gebruiken we de Bringme Box ook intern, als er IT-materiaal of documenten moeten worden doorgegeven. Zo blijft er nooit zomaar iets rondslingeren,” legt Evelyne uit. Alles wat in en uit de Box gaat, krijgt een track & trace. Op die manier voorkom je dat gevoelige gegevens in verkeerde handen terechtkomen, kwijtraken of gestolen worden.

Bringme is een geweldig product omdat het onze bedrijfsprocessen optimaliseert, waardoor we ons kunnen concentreren op wat echt belangrijk is.

Waterdichte toegangscontrole is niet enkel voor de NASA's van deze wereld

De NIS 2 Directive vereist dat organisaties die essentieel of belangrijk zijn voor de maatschappij én hun toeleveranciers zich houden aan een reeks richtlijnen rond cyber resilience, waaronder access control en IT asset management.

“De wetten op toegangscontrole worden uitgebreid in Europa, waardoor ook IT-bedrijven moeten kunnen aantonen dat ze een duidelijke en strikte toegangscontrole hanteren. Onze toegangsdeur staat nu open van acht uur ’s ochtends tot vijf uur ’s avonds, en dat willen we op korte termijn efficiënt aanpakken,” legt Evelyn uit. Binnenkort zal Carya group haar toegang beveiligen met de extra toegangscontrole van Bringme.

Gerelateerd