Open mobile menu

Wat is slimme toegangscontrole?

Bedrijven hebben een systeem nodig om na te gaan wie toegang heeft tot een gebouw of een zone. Een slim systeem voor toegangscontrole combineert software en hardware op een uitgekiende manier, op één enkel platform. De voordelen? De veiligheid gaat erop vooruit en de administratie kost minder tijd. Denk: slimme bellen, QR-codelezers, en digitale sleutels en sloten.

Bringme Courier Ringing bell for delivery
Classic Access Control System

Klassieke systemen voor toegangs­controle

Sommige bedrijven zweren nog altijd bij klassieke systemen voor toegangscontrole. Bezoekers en leveranciers melden zich aan bij de videofoon, waarna een receptionist de deur opent. Die bedrijven werken dan met mechanische sloten en sleutels en/of bedrijfsbadges en (RFID-)lezers om de toegang tot bepaalde zones te beperken.

Hoewel die aanpak eenvoudig en gebruiksvriendelijk lijkt, is het omslachtig om een klassiek systeem in te zetten:

 • Er moet op elk moment personeel aanwezig zijn om het komen en gaan van mensen in goede banen te leiden
 • Het is moeilijk om plannings- en toegangsrechten af te dwingen of tijdsbeperkingen op te leggen aan werknemers en onderhoudspersoneel

Slimme systemen voor toegangscontrole bieden een oplossing voor deze uitdagingen.

  Slimme systemen voor toegangscontrole

  Een slimme of 'smart' oplossing voor toegangscontrole maakt doorgaans deel uit van een groter ecosysteem. Ze kan op verschillende manieren worden uitgebreid tot een echte virtuele receptie, die de veiligheid te allen tijde garandeert en kostenbesparingen oplevert. Een belangrijk voordeel is dat bedrijven klein kunnen beginnen en geleidelijk kunnen upgraden naar een volledig slim toegangscontrolesysteem, mét een virtuele receptie.

  De basis: een slimme bel en QR-codelezers

  Een slim systeem voor toegangscontrole begint bij de voordeur. De meest elementaire vorm is een slimme, standalone bel die met spraak en beeld duidelijke instructies geeft aan bezoekers en leveranciers. Dankzij die informatie weten ze wat er van hen wordt verwacht, zonder menselijke tussenkomst.

  Product Office In Setting Visitor Management Visitor Signing In QR Mobivity

  Optie 2: bezoekersbeheer

  Bedrijven die ook bezoekers willen inpassen in hun oplossing voor toegangscontrole, maken de overstap naar een bezoekersbeheersysteem (visitor management system). Dat bestaat uit een balie voor bezoekers die samenwerkt met de slimme bel. De bel vertelt bezoekers om zich aan te melden bij de balie, ontgrendelt veilig de deur en houdt bij wie het gebouw binnenkomt en verlaat.

  Bringme Office In Setting Mailroom Management Courier Delivery DPD boxes

  Optie 3: mailroom management

  Bedrijven kunnen ook mailroom management of postkamerbeheer toevoegen om nóg veiliger te werken. Door een slimme pakjesautomaat te combineren met een slimme bel, kunnen ze garanderen dat alleen bevoegde personen hun gebouwen binnen kunnen. Denk maar aan koeriers en leveranciers.

  Bringme Bell

  Optie 4: een volledig toegangscontrolesysteem voor medewerkers

  Alle ruimten in het gebouw kunnen worden uitgerust met slimme sloten en sleutels, zodat (tijdelijke) werknemers of onderhoudsploegen er veilig en gemakkelijk toegang toe krijgen. Elke digitale sleutel kan zo worden geprogrammeerd dat hij toegang biedt tot elke ruimte waar de werknemer in kwestie binnen moet kunnen. Een erg handige functie die snel en eenvoudig te activeren is. Deuren, een postvak, een vergaderzaal ... met de sleutel kan de werknemer alles openen wat nodig is.

  De sloten hoeven niet vervangen te worden bij verlies of diefstal en kunnen overal worden ingezet – zonder dat er kabels aan te pas komen. Bovendien zijn meerdere sleutelbossen en een ingewikkeld gedoe met badges voortaan verleden tijd. Zo bespaart het bedrijf op de levenscycluskosten.

  Wat kan digitale toegangscontrole voor uw werkplek betekenen?

  Visitor Signing in at Bringme Desk

  Verhoogde efficiëntie

  Gestroomlijnd aanmeldingsproces met QR-code

  Scanning phone at Bringme QR scanner

  Verhoogde veiligheid

  Een veiligere werkplek met meer veiligheid

  Desktop Mockups Analyitics Dashboard

  Kosten besparen

  Een virtuele receptie kan uw bedrijf tot € 90.000 besparen